Afbeelding
Foto:

Jeugdviscursus 't Alvertje start

Oostrum | Hengelsportvereniging het Alvertje gaat binnenkort van start met een jeugdviscursus.

Op vier middagen worden aan de kinderen de grondbeginselen van de hengelsport bijgebracht. Er is veel variatie in de lesstof; elke middag komt er wat theorie aan de orde maar gaat er ook daadwerkelijk worden gevist. Plaats van handeling is de jeugdvijver van vijvercomplex het Wanssums Ven in Oostrum. De cursus wordt gegeven op de woensdagen 31 mei, 7 juni en 14 juni. Er wordt gestart om 15.00 uur en rond 17.00 uur wordt de middag beƫindigd. Op zaterdag 17 juni is vanaf 14.00 uur de afsluiting.

Aan het begin van de cursus krijgen de cursisten het cursusmateriaal, zoals een lespakket, een opzoekkaart en een hakensteker uitgereikt. Tijdens de cursus worden vissnoertjes gemaakt en wordt uitgelegd hoe een goed visvoertje samen te stellen. Heel belangrijk is het de gevangen vis goed te behandelen. Er wordt daarom geoefend in het onthaken en veilig terugzetten van de vis. Verder komen de verschillende vissoorten aan de orde en hoe die kunt herkennen. Op dag 4 gaan de cursusdeelnemers een onderling wedstrijdje vissen waarbij al het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Na het vissen is er prijs- en diploma uitreiking.

Op deze dag zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom. Voor het geven van de cursus heeft de vereniging ervaren, door Sportvisserij Nederland opgeleide, krachten in huis. De cursusleiding wordt bijgestaan door viscoaches. Ook kinderen die geen lid van Het Alvertje zijn, kunnen zich aanmelden voor de cursus. Ze krijgen dan een gratis jeugdvispas waarmee ze het hele jaar 2017 in de vijvers en in veel wateren in de regio mogen vissen.

De cursus is gratis en iedereen die wil deelnemen kan zich tot 27 mei aanmelden via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of bij Henk Theeuwen via telefoonnummer (0478)571311.