Afbeelding
Foto:

Sportinstituut Verhagen

Venray | Sportinstituut Verhagen heeft met vier judoka's gestreden om eremetaal op de open Duitse G-judokampioenschappen in Grenlag Whylen.

Ifeanyi Oguejiofor werd kampioen in de klasse -81 kilo. Hij won al zijn partijen met een vol punt. Voor Jamey Baars was er een tweede plaats, want de andere Nederlander Andy van Hoek was te sterk.

Jasper Holtackers, die in klasse -90 kg uitkwam, stond in de finale tegenover de Duitse judoka Timo Karsman. Karsman was een maatje te groot voor Holtackers en hij mocht op de tweede plek van het erepodium gaan staan.

Jurgen van der Heijden behaalde de tweede plaats in klasse -100 kg. Kayleigh Heerrikhuisen uit Dronten, die geregeld naar Venray afreist om mee te trainen, won al haar partijen met een vol punt en is open Duits kampioen in klasse -70 kg bij de dames geworden.


Myrthe Moorrees weer trefzeker

Eindhoven | Myrthe Moorrees was vrijdagavond opnieuw doeltreffend voor PSV.

De voetbalster uit Venray scoorde in de tweede helft de tweede treffer in het met 2-0 gewonnen thuisduel met naaste concurrent ADO Den Haag. Vanessa Susanna zorgde op slag van rust voor de bevrijdende openingstreffer voor de Eindhovense ploeg: 1-0. Specialist Myrthe Moorrees schoot in de tweede helft uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied de bal strak in de kruising: 2-0. Door die uitslag verstevigt PSV de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen.