Lezing IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 15 mei een lezing over de rol van het licht.

De lezing start om 20.00 uur in zaal de Kemphaan in Venray en wordt gegeven door Hendrik-Jan van Telgen. Voor niets gaat de zon op. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we er niet bij stilstaan dat zonder zonlicht geen leven op aarde mogelijk zou zijn. Geen licht, geen warmte, geen seizoenen, geen plantengroei en geen andere levensvormen.

In deze lezing gaat Van Telgen dieper in op het belang van licht bij de natuurlijke processen die zich in de afgelopen miljoenen jaren op onze planeet hebben ontwikkeld. De toehoorders maken eerst een reis door de ruimte om te verkennen wat licht nu eigenlijk meer is dan het voor ons zichtbare deel van het spectrum. Vervolgens landen ze weer op aarde om vast te stellen dat planten aan de basis van vele voedselketens staan.

Via het proces van fotosynthese wordt het zonlicht vastgelegd in voedingsstoffen als suikers, zetmeel en nectar, die weer als voedingsbron dienen voor andere organismen.


0478 Gamers

Venray | 0478 Gamers in Venray houdt op zaterdag 13 mei een Red Alert 2 spellendag.

Op vrijdag 19 mei is er een Age of Empires 2 spellenavond. Op zaterdag 20 mei neemt 0478 Gamers deel aan het Nederlands kampioenschap Stratego Barrage in Nijmegen en is er tevens een spellenavond in Venray. Voor informatie of aanmeldingen: David Bouten, telefoon 06-51009751, of e-mail dbouten@hotmail.com.