Toch woonhof op school De Kemp?

VENRAY | Nu het laatste initiatief voor een nieuwe bestemming van de voormalige basisschool De Kemp aan de Kruitweg in Venray is gestrand, lijkt de weg vrij om er een woonhof te realiseren.

Het woonhof is een burgerinitiatief voor levensloopbestendig wonen in combinatie met gezamenlijke zorg en zelfredzaamheid. Waardoor ouderen en ook mensen met een smalle beurs kunnen blijven wonen in hun wijk. Een initiatiefgroep diende een plan in voor de leegstaande school De Kemp, midden in de wijk Venray-west met veel voorzieningen op loopafstand. Het oude en vervallen schoolgebouw kan zo een mooie, nieuwe bestemming kunnen krijgen.

De VVD steunde het plan met een motie die vorig jaar bij het debat over de voorjaarsnota door een ruime raadsmeerderheid werd aangenomen. Omdat er nog andere plannen van ondernemers waren, stond het woonhof nog in de ijskast. Nu ook het laatste plan voor De Kemp niet kan doorgaan, komt het woonhof weer in beeld. Anders moest het college op zoek naar een andere locatie in Venray.

Vanwege de slechte staat van De Kemp wordt het schoolgebouw, ook uit veiligheidsoverwegingen, eerst gesloopt. Om woningbouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan (maatschappelijke doel) worden gewijzigd in wonen. De kosten hiervan, evenals de sloop, komen voor rekening van de projectontwikkelaar.