IVN-wandeling voor ouderen

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdag 18 mei in de Boschhuizerbergen een wandeling voor ouderen die graag in een rustig tempo wandelen.

De wandeling start om 14.00 uur bij het parkeerterrein aan de Maasheseweg, tegenover afslag richting Smakt. Tijdens de wandeling wordt natuurgebied Boschhuizerbergen bezocht en nemen IVN gidsen de deelnemers mee naar het open gedeelte van het gebied. Zij vertellen over de ontstaansgeschiedenis en de natuurwaarden. In de dertiger jaren wilde men het stuifduinengebied ontginnen en bebossen. Gelukkig is daar net op tijd een stokje voor gestoken en zijn de Boschhuizerbergen behouden gebleven. De laatste jaren wordt dit gebied, met het grootste jeneverbesstruweel van Zuid Nederland, steeds hoger gewaardeerd. De wandeling wordt afgesloten met koffie en thee.

Voorjaarsconcert Weijerkoor Boxmeer

Boxmeer | Het Weijerkoor uit Boxmeer houdt op zondag 21 mei om 15.00 uur een concert dat in het teken staat van het voorjaar.

Het concert vindt plaats in de Kapel van de Zusters van Julie Postel aan de Veerstraat 49 in Boxmeer. De kapel is open voor publiek vanaf 14.30 uur. Het Weijerkoor is een dynamisch, gemengd koor met ongeveer 45 leden uit de hele regio, dat overwegend klassieke muziek vertolkt.