Oplossing conflict Perdstal en buurt?

VENRAY | Op voorstel van de gemeente wordt er een mediator aangesteld om te bemiddelen tussen pannenkoekhuis De Perdstal aan de Kempweg en omwonenden.

Er zijn twaalf bezwaarschriften ingediend tegen de exploitatie- en de drank- en horecavergunning van het pannenkoekenhuis in het voormalige repetitielokaal van harmonie Euterpe. Omwonenden beklagen zich onder meer over geluidsoverlast van feesten Het pannenkoekhuis zou zich ook niet houden aan de afspraken met de gemeente.

Omdat het college verwacht dat het bereiken van een acceptabele oplossing voor beide partijen niet mogelijk is, wordt een mediationtraject opgestart. Een onafhankelijke conflictbemiddelaar gaat aan tafel met omwonenden, de exploitant van het pannenkoekenhuis en de gemeente om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Alle partijen moeten met deze werkwijze instemmen. Als een van de partijen afhaakt, dan gaat de bemiddelingspoging niet door. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst die door de drie partijen wordt ondertekend.