Ysselsteyn-speler Frank Jespers (links) in de achtervolging op een tegenstander van Resia.
Ysselsteyn-speler Frank Jespers (links) in de achtervolging op een tegenstander van Resia. Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyn haalt flink uit: 8-0

Resia-Ysselsteyn 0-8 (0-3).

Doelpunten: 14. Gijs Dinghs 0-1; 21. Gijs Dinghs 0-2; 43. Dennis Teunissen 0-3; 73. Dennis Teunissen 0-4; 77. Gijs Dinghs 0-5; 87. Gijs Dinghs 0-6; 89. Gijs Dinghs 0-7; 90. Gijs Dinghs 0-8. Scheidsrechter: Hajo (Cuijk). Toeschouwers: 175.

Ysselsteyn: Swinkels; Koonings, Gommers (75. Willem Janssen), Bovee (61. Jespers) en Bouwman (61. Spreeuwenberg); Geerets, Martijn Janssen, Bouten en Jeurissen; Teunissen en Dinghs.

Door Henk Willemssen

WELLERLOOI | Koploper Ysselsteyn schoot uit zijn slof op bezoek bij Resia (0-8) in de vierde klasse F. Omdat titelconcurrent Olympia'18 eveneens won, valt komende zondag op de slotdag de beslissing. Ysselsteyn speelt dan thuis de kampioenswedstrijd tegen Olympia'18 dat drie punten minder heeft. Gijs Dinghs nam liefst zes van de acht doelpunten voor zijn rekening. De aanvaller maakte een zuivere hattrick in de laatste drie minuten.

De Ysselsteynse ploeg leefde zonder enige stress toe naar de laatste thuiswedstrijd. Trainer Ruud Jenneskens kon in Wellerlooi niet beschikken over de geschorste Phil Versteegen. Volgens Jenneskens heeft zijn ploeg geen last van titelkoorts. 'Nee, ik merk helemaal niets van extra spanning. De sfeer is juist heel ontspannen." Mocht Olympia'18, dat thuis tegen Melderslo aantrad, een misstap maken dan konden de Ysselsteyners bij winst op Resia al de titel grijpen. "Daar gaan we niet op speculeren", zei Ruud Jenneskens voor aanvang. "We horen straks wel hoe het in Boxmeer is afgelopen. We hebben onze focus volledig op onze eigen wedstrijd. We moeten drie punten pakken. Het liefst zijn we natuurlijk zo snel mogelijk kampioen. Als het kan vandaag. Maar het allermooiste scenario is toch een week later thuis voor eigen publiek."

Voor middenmoter Resia stonden er geen belangen meer op het spel. "Dat merkte ik net al in het kleedlokaal", zei begeleider Peter Groenen, voormalig trainer van Ysselsteyn. "Als we met 0-2 achterkomen, kon het wel eens een grote uitslag worden..."

Na een klein kwartier brak de titelfavoriet de score open. Aanvoerder Paul Jeurissen zette goed door op de linkerflank. Zijn voorzet bereikte niet Dennis Teunissen maar wel Gijs Dinghs die koeltjes uithaalde: 0-1. Even later brak Teunissen door op rechts. De Resia-grensrechter vlagde voor buitenspel maar arbiter Hajo liet doorspelen. Teunissen bracht Dinghs in stelling en het stond 0-2. De Ysselsteyners bleven het thuisclubdoel bestoken. Dinghs (lat) en Teunissen (kruising) waren dicht bij de derde treffer die vlak voor rust toch viel. Uit een voorzet vanaf links van Stan Bouten kwam Dennis Teunissen slim voor zijn man: 0-3.

De thee leek de Ysselsteyners wat in slaap gedommeld te hebben. Resia kwam veel scherper uit het kleedlokaal. De thuisploeg dook enkele keren gevaarlijk voor het doel van Mark Swinkels op. Na een kwartier paste trainer Jenneskens een dubbele wissel toe. De zojuist ingevallen Frank Jespers liet direct een goede actie zien op rechts. Hij legde de bal terug op Dennis Teunissen die in riante positie hoog over het doel knalde.

De Ysselsteynse supporters moesten wachten tot de 73e minuut voordat ze weer konden juichen. Teunissen schoot de bevrijdende vierde treffer binnen: 0-4. Daarna knakte er iets bij Resia. Na een misser in de Wellerlooise defensie doken drie Ysselsteyners voor het doel op. Paul Jeurissen en Dennis Teunissen waren niet zelfzuchtig en ze tikten de bal door naar Gijs Dinghs: 0-5. Het was een typische zaalvoetbalgoal. In de slotminuten verzaakten de bezoekers niet en schroefden de score verder op.

Uit een voorzet van Stan Bouten kopte Gijs Dinghs raak: 0-6. Twee minuten later strandde Dennis Teunissen op doelman Roy Elbers. In de rebound tikte Dinghs de 0-7 binnen. Paul Jeurissen stond met een hoge voorzet aan de basis van de laatste treffer. Teunissen kopte in en via de keeper kwam de bal weer voor de voeten van Dinghs die zijn supersnelle hattrick voltooide: 0-8.