Ziet u af van zorg vanwege eigen bijdrage?

Heeft u begeleiding of gebruik van een dagvoorziening nodig in het kader van de Wmo? Maar kunt u de eigen bijdrage niet betalen? De Participatieraad gaat onderzoeken of er dan tóch mogelijkheden zijn.

De Participatieraad kreeg de laatste tijd signalen dat sommige inwoners van Venray afzien van begeleiding of het gebruik van dagvoorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De reden zou zijn dat deze mensen de eigen bijdrage die daarvoor geldt niet (meer) kunnen betalen. Ook gebeurt het dat inwoners zich met hun vraag helemaal niet bij de gemeente melden, omdat ze een eigen bijdrage moeten betalen. Terwijl de voorziening eigenlijk hard nodig is. Dat is jammer en natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling.

Meld u bij de Participatieraad

Bent u één van deze inwoners of kent u inwoners die het betreft? Dan wil de Participatieraad graag met u in contact komen. De participatieraad verzamelt deze signalen en gaat dan samen met de gemeente op zoek naar een oplossing.

Contact Participatieraad

De Participatieraad is bereikbaar via telefoonnummer (0478) 55 23 76 (maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur), via het contactformulier op www.participatieraadvenray.nl. Ook via e-mail info@participatieraadvenray.nl. Of schriftelijk via Postbus 29, 5800 AA Venray. De participatieraad adviseert over het gemeentelijk beleid inzake onder andere welzijn en zorg. Zoals voorzieningen voor gehandicapten, en ouderen- en mantelzorg.

Infoavond raads- en commissieleden

Op 11 mei is er een informatiebijeenkomst voor de raads- en commissieleden. In het kader van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) worden een zestal regionale uitwerkingen en visies opgesteld.

Tijdens deze informatieavond wordt een toelichting gegeven over vier van deze visies: werklocaties, detailhandel, vrijetijdseconomie en energie.

Daarnaast wordt nog informatie verstrekt over de stand van zaken van de POL-uitwerking Landelijk Gebied.

Tijd en plaats
De infoavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. Alle belangstellenden zijn als toehoorder van harte welkom.

Wegafsluitingen

Alle wegafsluitingen in Limburg vindt u ook op limburg-bereikbaar.nl. U ziet ze overzichtelijk op een plattegrondje.

Tot 12 mei: Oirloscheweg en Gunhoekweg

Op de kruising Gunhoekweg/ Oirloscheweg komen nieuwe duikers om de afwatering te verbeteren. Daarnaast wordt het kruispunt verhoogd om de snelheid te remmen. Verkeer wordt omgeleid.

12 - 16 mei: Oirlo, Pastoor Gerardsstraat en Hoofdstraat

Vanwege de kermis wordt het verkeer omgeleid.

8 – 12 mei: gedeelte Ooyenseweg

Ooyenseweg is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de gemeentegrens tot Ooyenseweg 30. Verkeer wordt met borden omgeleid. De weg is dicht vanwege asfalteringswerkzaamheden en het leggen van grasbeton in de bermen.

8 mei – half juni: Broekweg en Smellekenlaan

Rioleringswerkzaamheden en bestratingswerkzaamheden maken het werkvak ontoegankelijk voor verkeer. Er volgt nog een tweede fase die duurt tot eind juli.