Degradatie Van Haren met Oranje

Belfast | Het Nederlands ijshockeyteam is tijdens het WK in het Noord-Ierse Belfast gedegradeerd uit groep B van divisie I.

Oranje, met in de gelederen Rick van Haren uit Venray, verloor vrijdagavond kansloos van Groot-Brittannië: 14-0. Zaterdag had Nederland een klein wonder nodig om zich te handhaven. De ploeg van coach moest met drie goals verschil winnen van Estland om zich te handhaven. Het Nederlands team stond een groot deel van de wedstrijd op voorsprong tegen Estland, maar haalde nooit de benodigde marge van drie doelpunten. Uiteindelijk verloor Oranje de wedstrijd in de slotfase. Daardoor duurde de terugkeer naar Division IB slechts één jaar en mag Oranje het volgend jaar weer een divisie lager gaan proberen.

Een kampioenschap dat vermoedelijk weer enkele weken eerder gehouden gaat worden, waardoor het weer onzeker is welke spelers beschikbaar zullen zijn. Het team dat Oranje in Belfast op het ijs bracht was een geïmproviseerd team, dat echter ook veerkracht toonde door het in ieder geval in de laatste wedstrijd nog bijzonder spannend te maken.

Met vijf nederlagen op rij kon Oranje degradatie echter niet afwenden. Naast de nederlagen tegen Groot-Britannië en Estland verloor Nederland ook van Japan (6-1), Litouwen (8-0) en Kroatië (6-2).


Voetbaldagen in Horst

Horst | In de laatste week van de schoolvakantie worden de 28e jeugdvoetbaldagen gehouden op de voetbalvelden van RKSV Wittenhorst in Horst.

Iedereen van 5,5 tot en met 14 jaar kan deelnemen. Tijdens de jeugdvoetbaldagen worden er vijf dagen lang allemaal verschillende voetbalactiviteiten gedaan. Denk hierbij aan techniekoefeningen, diverse partijspelen, pannavoetbal, maar ook een quiz. Inschrijven kan tot en met 22 mei.