Een feestelijk moment op het bordes
Een feestelijk moment op het bordes Foto:

Wie gunt u een lintje?

Vijf inwoners uit Venray werden vorige week blij gemaakt met een koninklijke onderscheiding. En ze werden feestelijk in het zonnetje gezet. Mensen die zich inzetten voor de samenleving. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kent u ook zo iemand? U kunt hem of haar voordragen voor een koninklijke onderscheiding.

Bijvoorbeeld uw buurvrouw, die al meer dan 15 jaar met de Zonnebloem andere mensen een fijne dag bezorgt. Terwijl ze ook in het bestuur zit van de Kbo en wekelijks op stap gaat met bewoners van het zorgcentrum in de buurt en af en toe voorleesoma is op de basisschool. Zo'n buurvrouw gunt u wel een lintje!

Aanvragen voor 1 juli

Als u zo iemand kent die wel eens in het zonnetje gezet mag worden, dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Neem voor informatie over de procedure contact op met de gemeente. Bel ons op (0478) 52 33 33. Aanvragen voor Koningsdag 2018 moeten uiterlijk 1 juli 2017 ingediend zijn bij de gemeente.

Momenten van uitreiking

De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Er zijn twee momenten van uitreiking mogelijk. Het eerste moment is de Algemene Gelegenheid of de 'Lintjesregen'. Dit is de laatste werkdag vóór Koningsdag. Een ander moment van uitreiken is tijdens een Bijzondere Gelegenheid zoals een jubileum of afscheid. Die is dan gekoppeld aan de belangrijkste activiteit.

Meer informatie

Aan het aanvragen van een koninklijke onderscheiding zijn geen kosten verbonden. Meer informatie vindt u op www.venray.nl (zoek in de zoekbalk op 'aanvraag koninklijke onderscheiding') of kijk op www.lintjes.nl.

Verkeersmarkt op 25 juni

Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze vooral in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Maar het is ook belangrijk dat ze zelfstandig aan het verkeer leren deelnemen. Daarom organiseert SmileLandweert op zondag 25 juni een verkeersmarkt.


De verkeersmarkt is voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Venray en vindt plaats in het centrum van Venray. Voorafgaand kunnen de kinderen ook al meedoen aan een verkeersquiz rondom veilig fietsen en zo leuke prijzen winnen.


Lokaal karakter
Toneel van deze quiz vormt het centrum van Venray. In dertig winkels liggen opdrachten voor de kinderen. Om de opdrachten te kunnen maken gaan de kinderen te voet of op de fiets deze winkels langs. Door het centrum om de opdrachten te maken en de vragen te beantwoorden. De winnaars worden tijdens de verkeersmarkt op zondag 25 juni bekendgemaakt. Alle deelnemers maken kans op allerlei leuke prijzen. De hoofdprijs is een tweedaags bezoek aan de Efteling.

Veilig fietsen in Venray
Verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente Venray. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen al van kleins af aan beter leren omgaan met het drukke verkeer. De verkeersquiz 'Veilig fietsen in Venray' sluit hier goed bij aan. De quiz is gemaakt door SmileLandweert en VanSchijndelAdvies en bevat extra veel vragen rondom het veilig fietsverkeer binnen onze eigen gemeente.


Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer weten over de verkeersquiz? Op de website www.vanschijndeladvies.nl vindt u alle nodige informatie. Hier kunt u uw kind(eren) ook aanmelden voor de quiz.

Bekendmakingen over uw buurt?

Bekijk bekendmakingen op www.overheid.nl. Of ontvang ze per e-mail via overuwbuurt.overheid.nl. 'Over uw buurt' is ook als app gratis te downloaden in de Appstore en Playstore. Blijf op de hoogte!