Stijn van Gassel naar de play-offs

HELMOND | Stijn van Gassel verdedigt vanaf eind maart het doel van Helmond Sport in de Jupiler League.

Hij vervangt keeper Ferhat Kaya die kampt met een gekneusde hand. Afgelopen vrijdag thuis tegen Almere City verrichtte de 20-jarige doelman uit Ysselsteyn enkele goede reddingen in zijn zesde opeenvolgende duel. Daardoor speelden de Helmonders met 1-1 gelijk. Vrijdag sluit Helmond Sport de competitie af met de uitwedstrijd tegen Eindhoven.

Op maandag 8 mei verschijnt Helmond Sport aan de start voor de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De tegenstander is nog niet bekend. Alhoewel Ferhat Kaya herstellende is van zijn blessure, hoopt Stijn van Gassel dat hij als eerste keeper het toetje van het seizoen mag meemaken.

Janine Rongen aan slag bij UDI'19

UDEN | Janine Rongen (31) uit Venray wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van het eerste damesteam van UDI'19.

De Udense voetbalsters komen uit in de derde klasse en bezetten momenteel de derde plaats. Janine Rongen is oud-speelster van Venray en SSS'18. Ze was tot voor kort werkzaam voor de KNVB regio Zuid in Sittard. Bij UDI'19 volgt ze Rob van der Lee op. De Udense club wil het dames- en meisjesvoetbal naar een hoger niveau tillen.

Niek Versteegen scoort gelijkmaker

GROESBEEK | Niek Versteegen (22) scoorde vrijdagavond de 3-3 gelijkmaker voor Achilles'29 in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Door het gelijkspel is de hekkensluiter uit Groesbeek nog niet gedegradeerd uit de Jupiler League. Niek Versteegen stond in Doetinchem in de basis en speelde de volle negentig minuten. De niet fitte aanvoerder Freek Thoone speelde niet mee.

Komende vrijdag is de slotdag van de competitie. Achilles'29 heeft twee punten achterstand op FC Dordrecht plus een slechter doelsaldo. De Groesbekers moeten daarom thuis winnen van Jong PSV. Terwijl FC Dordrecht geen punt mag pakken op bezoek bij FC Den Bosch. Anders degradeert Achilles'29 naar de tweede divisie waaruit Jong AZ als kampioen promoveerde.

Voor Freek Thoone (31) wordt het vrijdag zijn afscheidswedstrijd voor Achilles'29. Medio 2012 maakt hij de overstap van Venray naar de Groesbeekse club. Na het vertrek in de winterstop van Thijs Hendriks is Thoone nu de speler met de meeste dienstjaren bij Achilles'29. Komend seizoen speelt de voetballer uit Leunen voor eersteklasser AWC uit Wijchen.

Jos van Gerven in halve finale

Eindhoven | Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray speelt met FC Eindhoven op zaterdag 6 mei om 18.30 uur in het indoorsportcentrum Eindhoven de eerste halve finale om het Nederlands kampioenschap.

De eerste vier teams uit de eredivisie spelen dan play-offs. FC Eindhoven futsal is derde geƫindigd in de eredivisie en speelt tegen FC Marlene uit Heerhugowaard, de nummer twee van de eredivisie, een thuis- en uitwedstrijd. De winnaar van deze tweestrijd plaatst zich voor de finale tegen de winnaar van ASV Lebo Amsterdam tegen Hovocubo Hoorn, respectievelijk vierde en eerste in de eredivisie.