Afbeelding
Foto:

Toos Ebbenhorst 40 jaar Rode Kruis

Meerlo | Tijdens een gezellige middag zijn de dames van de sociale activiteiten Meerlo-Wanssum bij elkaar geweest. Speciaal deze dag was de huldiging van Toos Ebbenhorst voor haar veertig jaar trouwe dienst bij het Rode Kruis.

In een persoonlijke toespraak, door Peter Pouwels (extern manager locatie Venray) werden de vele activiteiten van mevrouw Ebbenhorst in deze veertig jaar benoemd. Zij was onder andere hulpverleenster bij de treinkaping in de Punt in Drenthe, selectie verpleegkundige voor de vakantieboot Henri Dunant, verpleegkundige bij het calamiteiten ziekenhuis in Utrecht. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden van haar activiteiten. De laatste elf jaar is zij actief vrijwilligster bij de sociale activiteiten van de groep Meerlo-Wanssum. Hierbij bezocht ze menige (eenzame) oudere mensen om hiermee activiteiten te ontplooien. Ook organiseerde ze de contactmiddagen voor ouderen in Meerlo-Wanssum.

Pouwels decoreerde haar met de speld van veertig jaar trouwe dienst. Alle dames kregen uit handen van Pouwels een boeket en hij dankte hen namens het Rode Kruis voor alle bewezen diensten: "De mensen die jullie al die jaren geholpen hebben waren of zijn jullie daar intens dankbaar voor." Het werk wat verricht is door de dames is zoals de oprichter van het Rode Kruis Henri Dunant het ooit bedoeld heeft. De activiteiten zoals nu door de dames ontplooit worden gaan in de kernactiviteiten van het Rode Kruis verdwijnen of worden omgevormd naar nieuwe activiteiten die passen in de huidige tijd.