Sporting ST wint kelderduel royaal

Sporting ST-Helenaveen 4-1 (3-1).

Doelpunten: Kevin Goldschmidt, Tim Hodzelmans, Marco Pennings en René Kusters.

SWOLGEN | Hekkensluiter Sporting ST won thuis het kelderduel met Helenaveen met 4-1 in de vijfde klasse E. Na negentien duels zonder zege won de fusieclub eindelijk weer eens.

Na tien minuten nam Sporting ST de leiding. Kevin Goldschmidt nam een vrije trap van net buiten de zestien. Hij schoot de bal laag richting de tweede paal waar Marco Pennings handig overstapte en de bal ging ineens in het doel: 1-0. Zeven minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de eerste helft leidde de thuisploeg weer. Met de wind mee draaide Tim Hodzelmans de bal uit een corner direct binnen: 2-1. Op slag van rust kopte Marco Pennings raak uit een voorzet vanaf links van Dave van Rijswick: 3-1.

Na de pauze kregen de bezoekers met de wind mee een veldoverwicht. Maar de beste kansen bleven voor Sporting ST via Thijs Gerrits en Rik Miltenburg. Na een uur belandde een afstandschot vanaf dertig meter van Helenaveen op de lat. Vlak viel doelman Devin de Swart uit met een hamstringblessure. Bram Willems maakte zijn rentree onder de lat. In de slotminuut zag de opgekomen rechtsback René Kusters zijn doorzetten beloond met de 4-1.