SVOC'01 al heel snel op winst

St.Hubert-SVOC'01 1-4 (0-3).

Doelpunten: Rob Houwen (2x), Danny Houwen en eigen treffer.

ST.HUBERT | Titelkandidaat SVOC'01 maakte geen fout (1-4) op bezoek bij hekkensluiter St. Hubert in de vijfde klasse G.

Vanaf de aftrap was het al raak. Sid Peeters bracht Rob Houwen in stelling en de tricolores leidden na zeven seconden met 0-1. Na acht minuten verdubbelde Danny Houwen de voorsprong met een schot in de kruising uit een steekbal van Maikel Wismans: 0-2.

De thuisploeg probeerde wat terug te doen maar SVOC-keeper Mikey Ellery was telkens op zijn post. Binnen het halfuur was de wedstrijd gespeeld met hulp van de tegenstander. Joost Deenen gaf vanaf links een voorzet. Voordat Rob Houwen bij de bal kon kopte een verdediger van St. Hubert in zijn eigen doel: 0-3.
Ondanks de grote achterstand kwam St. Hubert na de thee veel feller uit het kleedlokaal. Toch waren het weer de tricolores die scoorden. Maikel Wismans bereikte met een ingooi Danny Houwen die een steekbal gaf op de vrijgespeelde Rob Houwen: 0-4. Vlak voor tijd kregen de Brabanders nog de eretreffer via een kopbal uit een corner: 1-4.

Merselo kan na verlies titel vergeten

Merselo-De Zwaluw 3-4 (1-4).

Doelpunten: Camiel Kroonen, Tom Michels en Rens Wismans.

MERSELO | Merselo kan na de 3-4 thuisnederlaag tegen De Zwaluw het kampioenschap definitief vergeten in de vijfde klasse G.

Na negen minuten namen de bezoekers de leiding: 0-1. Camiel Kroonen scoorde in de 18e minuut de 1-1. Daarna braken persoonlijke fouten in de defensie de thuisploeg op. In het laatste kwartier voor rust scoorde De Zwaluw nog drie keer: 1-4. Het zat de Merselose ploeg ook niet mee want de arbiter zag een handsbal in het strafschopgebied van De Zwaluw over het hoofd.

Na de pauze kwam Merselo met de wind mee sterk terug. Tom Michels bracht na vier minuten de stand op 2-4. Een minuut later scoorde Rens Wismans de 3-4. Merselo kreeg kansen genoeg maar de gelijkmaker bleef uit. Opnieuw claimde de thuisploeg een penalty toen Niels de Klerk werd geblokkeerd binnen de zestien. Uiteindelijk leden de geel-zwarten een onverdiende 3-4 nederlaag.