Oostrum pakt weer eens de volle buit

Oostrum-Montagnards 4-2 (1-1).

Doelpunten: Marwin Hermans (2x) en Willem van Leendert (2x).

OOSTRUM | Na zes duels zonder zege won Oostrum voor eigen publiek met 4-2 van Montagnards in de vierde klasse F. De bezoekers uit Bergen degradeerden door dit resultaat naar de vijfde klasse.

Na zes minuten nam Montagnards uit een hoekschop de leiding: 0-1. Na een kwartier kwam Oostrum op gelijke hoogte. Marwin Hermans, terug van een knieblessure, rondde een voorzet van Kees Gommans af: 1-1. Vlak voor rust kwam er nog meer blessureleed voor Oostrum toen doelman Ralph Kessels een zweepslag opliep. Hij werd vervangen door jeugdkeeper Dido Verrijth.

Vlak na de pauze nam Montagnards opnieuw een voorsprong: 1-2. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. In de 57e minuut gaf Kees Gommans een steekbal op Joep Cornelissen die een mooie assit gaf. Met een schitterende uithaal nam Marwin Hermans de bal ineens op zijn slof en de stand was weer in evenwicht: 2-2.

Jeugdspeler Willem van Leendert, die een kwartier voor tijd inviel, bezorgde zijn ploeg in de slotfase de overwinning. Uit een breedtepass van Kees Gommans zette Willem van Leendert Oostrum vijf minuten voor tijd op voorsprong: 3-2. In de laatste minuut gaf Kenny Lommen vanaf rechts een voorzet en Van Leendert was opnieuw doeltreffend: 4-2.

Leunen doet prima zaken onderin

Melderslo-Leunen 0-4 (0-3).

Doelpunten: Pim Weijs (2x), Leandro Loenen en Sjoerd van de Winkel

MELDERSLO | Het sterk spelende Leunen behaalde verrassend een 0-4 zege op bezoek bij Melderslo in de vierde klasse F.

De oranje-witten zijn nu goed op weg om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Alle concurrenten onderin verloren. Montagnards is gedegradeerd en DEV-Arcen is zeker van nacompetitie. Voor de andere nacompetitieplaats strijdt Leunen nog tegen SVEB dat drie punten minder heeft.

Dat er voor middenmoter Melderslo weinig meer op het spel stond, was wel te merken. De fut leek eruit bij de thuisploeg. Voor het gedreven spelende Leunen waren de belangen daarentegen groot.

Na vier minuten was het al raak. Op aangeven van Mateusz Arcimowicz verscheen Pim Weijs in kansrijke positie. Hij omspeelde de doelman en schoot de 0-1 binnen. Na ruim een halfuur verdubbelde Leunen de voorsprong. Met een afstandschot vanaf twintig meter knalde Leandro Loenen hard en hoog de 0-2 binnen. Leunen verslapte niet en drukte door. Op slag van rust kwam de beloning. Uit een voorzet van Mateusz Arcimowicz kopte Pim Weijs de bevrijdende 0-3 binnen.

Halverwege was het duel al gespeeld. Vlak voor tijd scoorde Sjoerd van de Winkel nog de 0-4 op aangeven van Thomas Weijs.

Venray A1 kampioen

VENRAY | Venray JO19 1 is zaterdag kampioen geworden in de vierde divisie.

Door de 1-6 zege bij Beuningse Boys werd de ploeg van trainer Angelo van Mil onbereikbaar voor concurrent Gemert. Venray promoveert nu naar de derde divisie.

Eerder werd Venray JO13 1 al kampioen in de derde divisie en promoveert naar de tweede divisie. Komende zaterdag kan Venray JO15 1 de titel grijpen in de derde divisie. Dan moet de thuiswedstrijd tegen Helden (13.00) worden gewonnen om concurrent Eindhoven voor te blijven.