Ysselsteyn neemt voorschot op titel

Ysselsteyn-SVEB 3-0 (2-0).

Doelpunten: Gijs Dinghs, Wout Gommers en Dennis Teunissen.

YSSELSTEYN | Koploper Ysselsteyn won thuis eenvoudig met 3-0 van laagvlieger SVEB in de vierde klasse F.

De Ysselsteyners hebben nu een gat van drie punten geslagen met concurrent Olympia'18, dat afgelopen zondag vrij was. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens wacht nog twee finales. Komende zondag uit tegen Resia en uitgerekend op de slotdag op zondag 14 mei is thuis de kraker tegen Olympia'18.

Tegen SVEB behaalde Ysselsteyn een verdiende overwinning. De lijstaanvoerder kwam geen moment in de problemen. Het was geen hoogstaand duel. Want de harde wind maakte goed voetbal onmogelijk.

In de openingsfase wist SVEB met de nodige moeite overeind te blijven. Na 24 minuten brak de thuisclub de score open. Uit een voorzet van Dennis Teunissen tikte Gijs Dinghs de verdiende openingstreffer binnen: 1-0. Ysselsteyn bleef heer en meester en wist nog voor de rust de score te verhogen. Wout Gommers bracht uit een vrije trap de stand op 2-0..

Na de thee veranderde het spelbeeld niet: een dominerend Ysselsteyn tegen een machteloos SVEB. De thuisploeg kreeg kansen maar het vizier stond niet altijd op scherp. Halverwege de tweede helft viel toch de 3-0 door een treffer van topschutter Dennis Teunissen.

Ook hierna kwamen er nog kansen voor Ysselsteyn maar doelpunten vielen er niet meer. De wedstrijd sukkelde langzaamaan naar het einde toe omdat de winst al binnen was.

Davey Engels houdt BVV'27 overeind

BVV'27-VIOS'38 0-0.

BLITTERSWIJCK | BVV'27 en VIOS'38 wisten in Blitterswijck niet tot scoren te komen (0-0) in de vijfde klasse G.

De wind was de grote spelbreker in Blitterswijck.. Beide ploegen kregen kansen, maar de beste mogelijkheden waren voor de bezoekers uit Beugen.

De uitmuntend keepende Davey Engels hield de thuisploeg op de been. Na een knappe redding voor rust, voorkwam doelman Engels in de tweede helft met drie uitstekende reflexen een tegentreffer. Daardoor behaalde BVV'27 alweer zijn elfde gelijkspel in deze competitie.