Afgelopen weekend repeteerden de koorleden samen met de progressieve rockband junXion.
Afgelopen weekend repeteerden de koorleden samen met de progressieve rockband junXion. Foto: Henk Lammen

"Beestenboel gaat los!"

Venray | Nog anderhalve week en dan presenteert het koor Ars Musica de familievoorstelling Beestenboel in Schouwburg Venray. De voorstelling op zaterdag 13 mei begint om 19.30 uur.

Door Henk Lammen

Tijdens een van de laatste repetities zet het Venrayse koor de laatste puntjes op de i. In ouderencentrum De Kemphaan is het zaterdag een komen en gaan van zangers en muzikanten. Naast de zangers en zangeressen op leeftijd van Ars Musica schuiven de vocalen van Sing en de Singeltjes, de verschillende solisten op percussie, cello en piano en de vier jonge heren van de progressieve rockband junXion aan. Er werd driftig aan de lengte van de noten en de ademhaling geschaafd.

"De kunst is in de afgelopen maanden geweest om al die bijdragen van muzikanten, solisten, dansgroepen en koorleden tot een geheel te smeden", zegt voorzitter Jo van Lieshout van Ars Musica. De voorstelling is gebaseerd op tekeningen en verhalen van Beatrix Potter. De korte verhaaltjes van Potter komen terug in de zang, dans en instrumentaal. Een productie met tal van elementen, gegoten in een verhaallijn met vertellers en enkele hoofdrolspelers die zorgen voor de verbindingen. In het verhaal van Beestenboel ontsnapt Snorrepoes aan het ouderlijk gezag, verdwaalt en komt in allerlei ontroerende en spannende omgevingen terecht, waar ze veel andere dieren ontmoet. Ze geniet van de muziek, zang en dans, maar verlangt na verloop van tijd toch ook terug naar het eigen nest. "Een productie met in ieder geval heel veel muziek en heel veel kinderen en volwassenen. Beestenboel gaat volgende week zaterdag echt los. Daar zijn we als koor enorm trots op." Een van de uitgangspunten is om via de voorstelling het koor van nieuw, jonger bloed te voorzien. Mensen kennis te laten maken met Ars Musica. "We gokken er op dat ouders van kinderen die nu mee doen, mensen tussen de 40 en 60 jaar, komen kijken en een keer een repetitie bijwonen. Hopelijk lukt dit. In het verleden waren we een klassiek getint koor, maar inmiddels hebben we een heel breed repertoire met moderne liederen. Dat zie je in Beestenboel terug. Waar we absoluut naar streven is om onze eigen identiteit te bewaren, want we willen niet in het vaarwater komen van andere verenigingen hier in Venray."

Kaarten zijn nog te koop via de website van Ars Musica, www.arsmusicavenray.nl, of de kassa van de Schouwburg Venray.