Volharding boos op arbiter Voncken

Volharding-Bekkerveld 1-5 (0-1).

Doelpunten: 45. Demsey Dowson 0-1; 52. Demsey Dowson 0-2; 57. Marc van Rens 1-2; 63. Thommie Vluggen 1-3; 65. Thommie Vluggen 1-4; 87. Wouter Peters 1-5. Scheidsrechter: Voncken (Hulsberg). Toeschouwers: 175. Rode kaart: 34. Jip Verstegen (Volharding) na overtreding. Gele kaarten: Job Vullings en Wouter Evers (Volharding).

Volharding: Vullings; Evers, Gerrits, Van Kempen en Albers; Schepens, Verstegen, Blenckers en Beurskens (68. Lenkens); Van Rens (85. Van den Bosch) en Tim Brouwer (68. Tissen).

VIERLINGSBEEK | Het in de eerste klasse D tegen degradatie strijdende Volharding voelde zich in de met 1-5 verloren thuiswedstrijd tegen Bekkerveld flink benadeeld door arbiter Voncken.

In het bijzonder sportieve duel trok de Zuid-Limburgse leidsman na 34 minuten plotseling de rode kaart voor Volharding-aanvoerder Jip Verstegen. Dat was een veel te zware straf in de ogen van de thuisclub. Vervolgens keurde Voncken drie buitenspelgoals – waarvan twee voor Bekkerveld – ten onrechte goed. Geen wonder dat na afloop in Vierlingsbeek met de beschuldigende vinder naar de scheidsrechter werd gewezen.

Met tien man leek Volharding ongeschonden het rustsignaal te halen. Maar terwijl twee Bekkervelders buitenspel stonden, keurde de arbiter de goal van Demsey Dowson toch goed: 0-1. Dat was een mokerslag voor de rood-witten die zo goed waren begonnen. Tot aan de rode kaart van Verstegen hoefde Volharding niet onder te doen voor de veel hoger geklasseerde tegenstander.

Toen Bekkerveld vrij snel na rust op 0-2 kwam, leek de wedstrijd gespeeld. Voncken ging ondertussen door met zijn 'onemanshow' en hij marchandeerde opzichtig. In de 57e minuut leek Volharding een goedmakertje te krijgen toen Marc van Rens, die zeker een meter buitenspel stond, alleen op het doel afging en de 1-2 scoorde.

Tim Brouwer was direct daarna dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte op keeper Gubbels. Patrick van Kempen was enkele keren gevaarlijk met ingedraaide corners en vrije trappen. In de 63e minuut viel het doek toen Voncken voor de derde keer een buitenspeltreffer goedkeurde: 1-3. Wederom liet hij zijn vlaggende assistent Rob de Jong staan. Tegen zo veel onrecht en tegenslag konden de Vierlingsbekers niet opboksen en Bekkerveld liep nog uit naar een 1-5 overwinning.