SSS'18: doek valt in extra tijd

SSS'18-Deurne 1-2 (0-0).

Doelpunten: 49. Harm van der Steen 0-1; 55. Bas Joosten 1-1; 93. Harm van der Steen 1-2.

SSS'18: Massop; Rutten, Wout Janssen, Paul Janssen en Wijenberg; Rommen, Voesten, Lucassen en Koen van Bree; Joosten en Beckers.

OVERLOON | Diep in de blessuretijd is het doek gevallen voor SSS'18 in de eerste klasse D. Door het 1-2 verlies tegen Deurne degraderen de geel-zwarten naar de tweede klasse.

Na de winterstop ging het langzaamaan bergafwaarts met de Overloners. De elf gespeelde duels in 2017 leverden slechts vijf punten op. Dat is veel te weinig om uit de gevarenzone te blijven. Voor de winter werden nog elf punten behaald.

In het beslissende duel met Deurne kon vertrekkend trainer Ales Jurcik niet beschikken over Teun van Bree, Stan Venhuizen en Koen Verlinden.

In het openingskwartier kwam SSS'18 moeizaam op gang. Deurne was dreigend maar doelman Thomas Massop hield zijn doel schoon. Na twintig minuten kwam het eerste gevaar van Jesse Rommen maar die miste. Even later probeerde Bas Joosten het van afstand maar de Deurnese goalie redde ten koste van een corner. Vlak voor rust schudde Jesse Rommen enkele tegenstanders af en gaf een goede voorzet. Maar zowel Bas Joosten als Koen Voesten kon net niet bij de bal.

Vlak na de hervatting sloeg Deurne toe. Keeper Thomas Massop was kansloos toen het schot van spits Harm van der Steen even van richting werd veranderd: 0-1. Enkele minuten later kwam SSS'18 op gelijke hoogte door een prachtig afstandschot van Bas Joosten. Vanaf 35 meter schoot de aanvaller de bal onhoudbaar in de kruising: 1-1.

De Overloners leden te veel balverlies om het spel naar zich toe te trekken. Het was aan de uitstekend keepende Thomas Massop te danken dat de 1-1 heel lang op het scorebord bleef staan. De Overloners probeerden in de slotfase nog iets te forceren maar dat lukte niet. Diep in de blessuretijd sloeg het noodlot toe. De Overloonse verdediging reageerde niet alert bij een vrije trap en Harm van der Steen dompelde de thuisploeg in rouw: 1-2.

Na twee jaar moet SSS'18 weer terugkeren naar de tweede klasse. Vorig seizoen eindigden de Overloners als twaalfde en speelden nacompetitie. Daarin werd eerst EVVC uitgeschakeld en vervolgens Venlosche Boys. Daardoor verlengden de geel-zwarten het verblijf in de eerste klasse.

In het debuutseizoen 2013/14 degradeerde de Overloonse ploeg weer direct uit de eerste klasse. Om een jaar later via de nacompetitie weer meteen te promoveren door Volharding in de finale te verslaan. De vraag is of dit huzarenstukje in het komende jubileumjaar - SSS'18 viert het eeuwfeest - opnieuw mogelijk is. De ploeg staat dan onder leiding van Ruud Vermeer die na vier jaar Ales Jurcik opvolgt.