Afbeelding
Foto:

Torenkamer

Venray | De vierde torenkamer van de Grote Kerk wordt op zaterdag 13 mei om 15.00 uur opengesteld en teruggegeven aan de burgers van Venray.

In de afgelopen jaren is er door werkgroep Inrichting Toren van de Stichting Carillon aan gewerkt om de kerktoren meer in de belangstelling van de mensen van Venray te brengen. De eerste drie kamers zijn opgeknapt en functioneel in gebruik genomen. De vierde kamer wordt ter beschikking gesteld aan het Venrayse verenigingsleven. In de ruimte hangen wissellijsten waarin organisaties zich kunnen presenteren. In dezelfde ruimte is door de werkgroep ook een oude biechtstoel uit de kerk opgebouwd. Een meubelstuk uit een rijk verleden en met een bijzondere functie. Om de opening op een speelse en ludieke wijze te doen plaatsvinden en een bijzonder cachet te geven wordt er een openbare biecht afgenomen. De biechteling is een bekende Venraynaar evenals de biechtvader. Er zijn slechts een klein aantal gratis toegangskaarten beschikbaar. Die zijn af te halen bij het nieuwe VVV-kantoor aan het Mgr. Goumansplein.


Lenteconcerten

Venray | Het Venray's Kamerkoor verzorgt op zaterdag 13 mei om 20.00 uur in de Paterskerk in Venray en op zondag 21 mei om 15.00 uur aan de Swalmerstraat 100 in Roermond gratis concerten met klassieke spirituele liederen. Als thema is gekozen voor Maria liederen en liederen over leven en dood. Het Venrays Kamerkoor bestaat 24 jaar en onder leiding van dirigent Marca Kusters blijft het koor zichzelf vernieuwen en verbeteren. Het programma is te vinden op www.kamerkoor.nl.