Lenette van Dongen is op woensdag 10 mei te gast in Schouwburg Venray.
Lenette van Dongen is op woensdag 10 mei te gast in Schouwburg Venray. Tegenwind, fotograaf Alek.

Terug naar de natuur

Venray | Schouwburg Venray presenteert de komende weken voorstellingen voor jong en oud: Mark van de Veerdonk, Bobo, Lenette van Dongen, Peter Pan en Yamamoto.

De vijftiende voorstelling van Mark van de Veerdonk gaat over Het Menselijke Tekort. We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Zo komen we onderhand om in de nutteloze gadgets, gereedschappen en goederen. In Kaaskleum gaat de Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee. Mark van de Veerdonk is op zaterdag 6 mei te zien om 20.00 uur.

Bobo is al 46 jaar een begrip in Nederland en al jaren dagelijks te zien op RTL Telekids. Op zondag 7 mei om 15.00 uur staat deze muzikale familievoorstelling in Schouwburg Venray. Bobo is jarig en zijn vriendje Tjerk heeft een mooi cadeau gekocht. Maar Bobo wil natuurlijk beginnen met een groot feest met taart, zingen en een partijtje. Er gaat van alles mis en Bobo en Tjerk moeten samen in actie komen om het feest te redden.

Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een dorp dicht bij zee haar rust te vinden. Terug naar de natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger en vindt ze haar zen? Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat op woensdag 10 mei om 20.00 uur als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht.

In samenwerking met musicalschool Me on Stage en het Nationaal Jeugd Musical Theater is er een gratis workshop voorafgaand aan de familiemusical Peter Pan van 13.30 tot 14.30 uur op zondag 14 mei. Onder leiding van twee vakdocenten krijgen de kinderen les in spel en in dans. In de voorstelling kan Tinkerbel niet praten en tijdens de workshop leren de kinderen hoe dit is. Hoe kun je jouw emoties uitbeelden en vergroten, zonder te praten? Tevens komen verschillende rollen uit de musical aan bod. In het dansdeel krijgen de kinderen een dans aangeleerd op het liedje Wendy's song uit de musical zelf. Ook komen de acteurs van de voorstelling een kijkje nemen. Lijkt je dit leuk? Boek dan tickets en stuur een e-mail naar y.martens@schouwburgvenray.nl.

De voorstelling Yamato is te zien op zondag 28 mei om 20.00 uur in Schouwburg Venray. Yamato is een sensationele groep Japanse Taiko-drummers, die door zijn originaliteit het spelen op de Taiko, de traditionele Japanse drum, verheft tot een ongeziene podiumkunst. Yamato's creativiteit en innovatie veroveren podia over de hele wereld. Inmiddels zagen al meer dan zes miljoen toeschouwers in 53 landen de voorstellingen. Vanuit de rijkdom van de traditie, brengt Yamato steeds totaalspektakels die gekenmerkt worden door hun uitbundige energie, acrobatische choreografieën en humor. Voor hun nieuwe show Chousensha-The Challengers verschijnen ze in kostuums van modeontwerper Kansai Yamamoto, maar in het middelpunt blijft altijd de overweldigende energie en ritmiek van de drums.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op www.schouwburgvenray.nl.