Inspreker Graaff komt terug en eist vergoeding

VENRAY | Woordvoerder Arthur Graaff van de Bond van Antifascisten vindt dat hij onheus is bejegend tijdens zijn inspreken in de commissievergadering van 19 april. Daarin kondigde hij aan de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn te willen sluiten.

Graaff vindt het niet kunnen dat hij meerdere keren is onderbroken door Henk Bisschops. De PvdA'er nam het woord zonder dat commissievoorzitter Leo Philipsen hiervoor toestemming gaf. "Het is onacceptabel dat de voorzitter de vergaderorde viermaal liet verstoren en daardoor mijn inspreken ernstig frustreerde", meldt Graaf in een schrijven aan het college en de gemeenteraad.

Hij wil daarom terugkomen om in de volgende commissievergadering wel ongestoord zijn verhaal te kunnen doen. Tevens eist hij een schadevergoeding. Naast de reiskosten van Bussum naar Venray (220 kilometer) van 41,80 wil hij dat zijn reistijd en verloren arbeidstijd van in totaal vier uur wordt vergoed tegen het tarief van 75 euro per uur. De gemeente krijgt het verzoek het bedrag van 341,80 te storten op de bankrekening van de Bond van Antifascisten