Tiende editie Peter Winnen Classic voor goed doel

Ysselsteyn | Op zondag 28 mei vindt voor de tiende keer de Peter Winnen Classic (PWC) plaats. In de loop der jaren is dit evenement een vast onderdeel van de toertochtkalender geworden van diverse fietsclubs. Starst en finish zijn zoals in voorgaande jaren in Ysselsteyn.

Naast fietsers uit de regio nemen ook diverse deelnemers uit het midden van het land aan de PWC deel. De tocht wordt met drie sterren door de NFTU beoordeeld. Dit is een bevestiging dat de kwaliteit én de organisatie van tocht als bijzonder goed worden ervaren. Naast de gebruikelijke afstanden 75, 120 en 145 km op de weg zijn er dit jaar ook weer twee ATB-routes van 35 en 45 kilometer.

De ATB-route is in december 2016 officieel geopend en wordt door veel inzet van clubleden het hele jaar door perfect onderhouden. De route gaat 'dur ozze prachtige Piël' en de daar omliggende bossen. De pauzeplek op het racecircuit Raceway Venray is ook altijd een bijzondere ervaring. Tijdens de pauze kunnen de deelnemers namelijk genieten van de races op dit prachtige circuit. De langere versie van de toertocht van de wegfietsers loopt door het prachtige heuvelgebied bij Sonsbeck (Duitsland) Als pauzeplaats hebben ze opnieuw gekozen voor het Rosarium in Wellerlooi. Tijdens de pauze kan iedereen genieten van de fleurige muzikale bijdrage van joekskapel Wie hed die gebeld.

Naast de ATB-ers en de racers is de 75 kilometer een mooie uitdaging voor de gewone fietser. Al dan niet ondersteund met een accu. Deelnemers en sponsoren het goede doel van dit jaar, Matchis.

Matchis is een stichting die donoren werft voor stamceltransplantatie. Dit is voor leukemiepatiënten hun enige kans op extra levensjaren als bestralen en chemokuren niet meer helpen. Meer informatie over Matchis te te vinden op de website www.matchis.nl.

De start en finish zijn vanuit Herberg de Peel in Ysselsteyn waar vanaf 08.00 uur gestart kan worden. Bij de finish bestaat tevens de mogelijkheid op een meet en greet met Miss Beauty of the Netherlands 2016, Kimberley Xhofleer uit Ysselsteyn.