Afbeelding
Foto:

Houtsculpturen voor Weverslo

Heide | Twee series van vijf houtsculpturen markeren vanaf deze week de muzenplekken op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo in Heide.

Houtkunstenaars Roel van Wijlick en Will Schropp werkten op basis van dezelfde opdracht: Verbeeldt de vijf muzen op een eenvoudige doch treffende manier. Maak daarbij gebruik van inlands hout. De muzen van Weverslo staan voor vijf begrippen, ontmoeting, beleving, bemoediging, inspiratie en bezinning, die betekenis hebben bij het omgaan met het verwerken van het levenseinde van mensen. Het resultaat is zondag gepresenteerd met een wandeling onder leiding van IVN gids en initiator van Het Bewaarde Land Mari Verstegen. In zijn werk brengt hij kinderen en volwassenen in contact met de natuur. Dat deed hij ook tijdens de wandeling langs de muzen van Weverslo. De verschillen in stijl en benadering van beide houtkunstenaars kunnen bijna niet groter zijn. En toch voldoen beide series houtsculpturen aan de opdracht. De werken van Will Schropp hebben een plaats gekregen langs het muzenpad op Weverslo. Op vijf plekken is een rustpunt gecreƫerd waar de bezoeker op gemak de sculpturen op zich kan laten inwerken. Want dat is de bedoeling, dat bezoekers door de sculpturen hun eigen gedachten en gevoelens een uitweg kunnen geven. De sculpturen van Roel van Wijlick staan op Het Laar, de open plek midden in het bos, waar ook afscheids- en herdenkingsbijeenkomsten plaatsvinden. Daar komen deze sculpturen het beste tot hun recht, omdat ze gevoelens oproepen die bij die plek horen. Bezoekers kunnen tussen zonsopgang en -ondergang vrij wandelen op het landgoed en zo kennismaken met de uitzonderlijke kunstwerken. Bezoekadres: Janslust 11, Heide. Voor meer informatie zie www.weverslo.nl.


Venray's Gregoriaans Koor

Repetitie in de kapel van de Smakt op maandag 8 mei om 18.30 uur. Het koor bestaat uit 23 mannen die het Gregoriaans zingen. Het koor onder leiding van Ad Voesten repeteert in het repetitielokaal van de Grote Kerk in Venray. Nieuwe zangers zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Ad Voesten, telefoon (077)3662479 of Chrit Janssen, telefoon (0478)585621. Afmelden bij Aldert Lukken, telefoon (0478)585189.

Koor Chrisko

Wekelijks repetitie op maandag om 19.30 uur. Zaterdag 6 mei 19.15 uur heilige mis in Grote Kerk. Zaterdag 20 mei 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Bezoek www.chrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of Norma Ansinger via telefoon 585234.