TC Rodhe daagt iedereen uit voor de Zomer Challenge 2017!
TC Rodhe daagt iedereen uit voor de Zomer Challenge 2017! Foto: Rikus ten Brücke

Zomer Challenge TC Rodhe

Venray | Kennis maken met de tennissport tijdens de Zomer Challenge 2017. TC Rodhe in Venray daagt sporters van andere verenigingen uit om tijdens de zomerstop een balletje te komen slaan. "Het mes snijdt aan twee kanten", legt voorzitter Henk Loonen het initiatief van de tennisvereniging uit. "Sporters hoeven in de zomer niet stil te zitten en ze kunnen kennis maken met een prachtige sport, voor jong en oud. En blijven fit voor de start van hun nieuwe competitie."

Door Henk Lammen

Ze zijn er met de bosjes. Actieve sporters die in de zomermaanden stilzitten omdat hun competitie stil ligt, maar die het liefste sportief bezig willen zijn. Voetballers, handballers, hockeyers, volleyballers, noem maar op. Door een zomerstop komen ze weken niet in actie. Een verschijnsel dat TC Rodhe op het idee bracht om met een Zomer Challenge deze sporters kennis te laten maken met de tennissport. "Op een zeer laagdrempelige wijze. En goedkoop", zegt Loonen. "Maat dit aanbod geldt niet alleen voor deze doelgroep. Iedereen die voordelig wil kennis maken met de tennissport is welkom."

Het aanbod is dan ook te mooi om waar te zijn. Voor 50 euro kan worden deelgenomen aan de challenge. Met alle voordelen zoals een lidmaatschap voor de maanden juni, juli en augustus van TC Rodhe met de mogelijkheid om vrij te tennissen. Daarnaast vier tennislessen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer, vier horecamunten om na de tennisles een drankje te kunnen drinken en deelname aan een tennisclinic en/of tennistoernooi. De Zomer Challenge wordt gehouden in samenwerking met de KNLTB, de landelijke tennisbond. Loonen: "We fungeren als pilot om te kijken of het initiatief breed weggezet kan worden in Nederland. Deelname betekent dat mensen naast het lidmaatschap van TC Rodhe ook drie maanden lid zijn van de tennisbond. En deel kunnen nemen aan alle activiteiten en toernooien van de KNLTB. Een extra stukje service en de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden op alle sportparken in Nederland een balletje te slaan."

Na de verhuizing in 2008 van het tennispark in Landweert naar de huidige accommodatie aan de Paul Burgmanstraat maakte TC Rodhe een onstuimige groei door. Het ledental schommelt al jaren tussen 400 en 500. Ondanks dat de tennissport landelijk in een dip zit, weet TC Rodhe het aantal leden op peil te houden. "En zonder al te veel subsidies", zegt clublid Ronald Hunslip niet zonder trots. "We kunnen altijd terugvallen op heel veel actieve leden die mee hebben geholpen met de opbouw van de vereniging. En helpen de club in stand te houden. Nog niet zo lang geleden hebben vrijwilligers de overkapping aan de kantine gerealiseerd." Voorzitter Loonen vult aan: "We nemen ook het onderhoud van het park geheel voor eigen rekening. Als vereniging hebben we maar liefst 110 vrijwilligers. Mensen waar we heel trots op zijn en dankbaar dat ze onze club in stand houden. Vrijwilligers moet je koesteren, in die mensen investeren we ook. In een tijd dat de tennissport in Nederland te kampen heeft met teruglopende ledentallen, zijn we blij dat TC Rodhe het aantal op peil kan houden." Hunslip is uitgesproken over de aantrekkingskracht van zijn tennisclub. "Door creatief te zijn en steeds opnieuw nieuwe ideeën te lanceren proberen we het voor de leden interessant te houden. De club stelt zich altijd de vraag 'wat hebben we nieuwe leden te bieden'. Wat kunnen we doen om het voor hen aantrekkelijk te maken. Om lid te worden, maar ook te blijven. Door steeds opnieuw met elkaar te brainstormen, hopen we tot in lengte van jaren een gezonde vereniging te blijven met voldoende leden. We beschikken over een prachtig tennispark, maar dat is niet genoeg. Als club moet je meer doen om het hoofd boven water te houden. De Zomer Challenge is een mooi nieuw initiatief om TC Rodhe weer onder de aandacht te brengen."

Opgave voor de Zomer Challenge kan via de website van TC Rodhe: www.tcrodhe.nl.