Living Statues-festival in Venray

Venray staat op zondag 30 april in het teken van de Living Statues. U weet wel, mensen die als een standbeeld stil blijven staan en u soms met een onverwachte beweging verrassen. "We zijn blij dat we dit festival naar Venray hebben kunnen halen", aldus Sjef Pappers, een van de drijvende krachten achter de organisatie.

"Venray heeft twaalf koopzondagen en aan elke koopzondag koppelen we een bepaald thema. Met deze Living Statues hebben we een mooi evenement op poten gezet. Voor zondag staan twaalf topstatues op het programma. Aanwezig zijn de Baron van Munchhausen, Meten=Weten, Oom Agent, Meester Prikkebeen, Miss baksel, Honest Abe, Charlie Chaplin, Meester Wysheid, Kauwgomballenkok, Lof der zotheid, Gestrikt en Meesterdief. Mogelijk dat nog een of twee andere attracties deel gaan nemen. Alle deelnemers zijn professionele acts die van hun performance een heuse studie hebben gemaakt. Velen hebben afgelopen jaar ook deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap.

De statues staan verspreid door het hele centrum, dus in alle winkelstraten wordt het publiek aangenaam verrast.

De statues zullen zich op verschillende tijden presenteren zodat er altijd wel iets te beleven valt. De eerste presentaties zijn tussen 12.30 en 12.50 uur. De laatse presentaties zijn tussen 15.30 en 15.50 uur.

De winkels zijn in het centrum van Venray op zondag 30 april van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Parkeren is gratis op zondag, maar neem vooral een fototoestel of smartphone mee om deze fraaie presentaties vast te leggen.