Afbeelding
Foto:

Jubilarissen VSS in het zonnetje

Veulen | Bij vrouwenvereniging VSS (Vrouwen Samen Sterk) in Veulen zijn tijdens de jaarvergadering Riek Reintjes-Kleuskens en Ell Reintjes-Tacken gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap.

Beide dames ontvingen een gegraveerde vaas en een boeket rozen.


Koninklijke Harmonie Euterpe

Venray | Koninklijke Harmonie Euterpe Venray houdt op zaterdag 13 mei om 20.00 uur een uitwisselingsconcert met Harmonie Municipale uit Grevenmacher (HMG) in Luxemburg in zaal Odeon in Venray.

De relatie met HMG dateert vanaf 2008 en de relatie met het 'Festcommitee' uit Grevenmacher al vanaf 2002; via de dames van Van Toete Noch Blaoze die daar op de wijnfeesten hebben opgetreden.

Dit is inmiddels het vierde uitwisselingsconcert tussen de twee harmonieën. In 2008 is het opleidingsorkest in Grevenmacher geweest en heeft daar door middel van een optreden een mooi visitekaartje afgegeven. In 2010, tijdens het jubileumjaar van de Koninklijke Harmonie, is het opleidingsorkest van HMG te gast geweest en gezamenlijk is er voor een volle schouwburgzaal een optreden gegeven voor schoolkinderen uit Venray. In 2014 bezocht het grootorkest van Koninklijke Harmonie Euterpe Grevenmacher.


Winnaars dichtwedstrijd Boxmeer

Boxmeer | Kim Laarakkers uit Sambeek en Remco Thijssen uit Sint Anthonis hebben de dichtwedstrijd van Comité 4 mei Herdenking Boxmeer gewonnen.

Deze leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer schreven hun gedicht bij het thema Geef vrijheid door. De bekendmaking vond 21 april op de school in Boxmeer plaats en de winnaars kregen hun ingelijste gedicht uit handen van burgemeester Karel van Soest. De twee winnende gedichten worden donderdag 4 mei voorgedragen tijdens de dodenherdenking in het gemeentehuis van Boxmeer.

Winnaars dichtwedstrijd Boxmeer