Holthees wint derby van Merselo

Holthees-Merselo 5-4 (3-3).

Doelpunten: 12. Ser van Es (strafschop) 1-0; 15. Ahmad Qurishi 1-1; 17. Ahmad Qurishi 1-2; 23. Bas Litjens 1-3; 31. Ser van Es 2-3; 41. Ser van Es 3-3; 46. Ser van Es 4-3; 73. Ser van Es 5-3; 87. Jord de Keijzer 5-4.

HOLTHEES | Holthees won thuis de doelpuntrijke derby tegen Merselo met 5-4 in de vijfde klasse G. Topschutter Ser van Es scoorde vijf keer voor de thuisploeg.

Merselo leed het derde verlies op rij en heeft nu drie punten achterstand op de koplopers Heijen en SVOC'01. In de twaalfde minuut werd Ser van Es neergelegd binnen de zestien: strafschop. Hij benutte zelf de penalty: 1-0. Merselo stelde daarna snel orde op zaken. Binnen elf minuten bogen de geel-zwarten de achterstand om in een 1-3 voorsprong. Ahmad Qurishi krulde de bal over keeper Peter van den Heuvel in het doel: 1-1. Twee minuten later was Qurishi opnieuw trefzeker, ditmaal met een schot in de hoek: 1-2. Halverwege de eerste helft speelde Bas Litjens zich vrij en hij scoorde de 1-3.

Daarna was het weer de beurt aan Holthees. Ser van Es had een superdag en hij schoot een vrije trap knap binnen: 2-3. Vlak voor rust zette Ruud Janssen een aanval op. Via Wilco Stiphout kwam de bal bij Ser van Es en weer was het raak: 3-3.

Direct na de pauze ging Merselo-doelman Joris Peeters niet vrijuit bij een vrije trap van Ser van Es. De bal verdween in de korte hoek (4-3) en de thuisploeg leidde weer. Merselo miste daarna enkele goede kansen om weer langszij te komen. Holthees toonde zich effectiever. Op aangeven van Stef Janssen scoorde Ser van Es via een stuitbal zijn vijfde treffer: 5-3. In de slotfase bepaalde Jord de Keijzer de eindstand op 5-4.

Verlies Sporting ST

Kronenberg-Sporting ST 4-1 (3-1). Doelpunt: Rik Miltenburg.

KRONENBERG | Sporting ST verloor de uitwedstrijd tegen Kronenberg met 4-1 in de vijfde klasse E.

Binnen een kwartier kwam de thuisploeg, die veel dreigender was, op een 2-0 voorsprong. Nadat Rik Miltenburg de aansluitingstreffer scoorde (2-1) herstelde Kronenberg nog voor rust de marge weer: 3-1. Na de pauze bood Sporting ST betere tegenstand zonder echt gevaarlijk te worden. Kronenberg scoorde in de tweede helft nog eenmaal: 4-1.