Afbeelding
Foto:

Geen afvalcontainer op Koningsdag

Staat er op uw afvalkalender dat uw afvalcontainers op 27 april, Koningsdag, worden geleegd? Dit klopt niet. Op Koningsdag worden uw containers niet geleegd. Daarvoor in de plaats kunt u op zaterdag 29 april uw containers aan de weg zetten.

Korting op fietsknooppuntenkaart

Heeft u een oude fietsknooppuntenkaart Routebureau Noord- en Midden-Limburg, jaargang 2010-2016? Als u deze kaart inlevert bij aankoop van een nieuwe fietskaart van 2017 krijgt u € 1,95 korting. De nieuwe kaart kost dan slechts € 1,00. Dit kan bij alle VVV-kantoren in de regio en de actie is heel 2017 geldig.

Op de fiets door Noord- en Midden-Limburg toeren is zorgeloos genieten. De regio Noord- en Midden-Limburg heeft ruim 1.500 kilometer aan fietsroutes. Deze routes nemen u mee langs de mooiste plekjes van de regio. Naast dit fietsknooppuntensysteem lopen er ook vier lange afstand fietsroutes door deze regio. Voldoende mogelijkheden om de regio al fietsend te ontdekken!

Langer comfortabel thuis in uw duurzaam huis

Sinds begin dit jaar heeft de provincie Limburg een regeling 'Duurzaam Thuis'. Deze regeling is bedoeld voor eigenaar-bewoners of huurders van een bestaande koop- of huurwoning, om te kunnen investeren in het duurzaam en levensloopbestendig maken van hun huis.

Is uw woning klaar voor de toekomst? Naar verwachting lopen de kosten voor energie de komende jaren alleen maar op. Met energiebesparende of duurzame energieopwekkende aanpassingen van uw huis kunt u er nu al voor zorgen dat uw energiekosten dalen. U kunt geld lenen bij de provincie als u bijvoorbeeld asbest wilt verwijderen, zonnepanelen wilt aanschaffen of andere voorzieningen wilt treffen om het huis beter te maken voor de toekomst.

Levensloopbestendigheid verbeteren

Is uw woning ook geschikt als uw mobiliteit afneemt? Wilt u lang zelfstandig thuis te blijven wonen, al dan niet met thuiszorg? Dan kunt u maatregelen treffen om de levensloopbestendigheid van uw woning te verbeteren. Maatregelen als ruimte creëren voor rollators, rolstoelen of scootmobielen, bredere deuren, verwijderen van drempels, het plaatsen van een mantelzorgunit, aanpassingen in de douche enzovoort. Ook voor deze aanpassingen die uw huis levensloopbestendig maken, kunt u de stimuleringslening Duurzaam Thuis aanvragen.

Aantrekkelijke rentepercentages

U kunt voor tal van woningaanpassingen geld lenen tegen verschillende aantrekkelijke rentetarieven.

- Als het om het duurzaam maken van het huis gaat is die rente 2%, mits u niet meer leent dan 25.000 euro. Combineert u de verbetering met ook het levensloopbestendig maken van het huis, dan betaalt u slechts 1,5 % rente. Komt u boven dit bedrag uit (maximaal kunt 35.000 euro lenen), dan is de rente voor duurzame verbouwingen 1,1% en voor levensloopbestendige aanpassingen 0,6%.

- Een lening tot 7.500 euro moet binnen tien jaar zijn afgelost. Grotere leningen binnen vijftien jaar. Leningen boven 25.000 euro vallen onder de term hypothecair krediet. Dit betekent dat u afsluitkosten en een notaris moet betalen van 850 euro.

- Er worden ook voorwaarden gesteld. Zo mogen u of uw partner bij een hypothecair krediet nog geen 75 jaar zijn. Dit heeft te maken met de aflossingsgarantie. Huurders kunnen niet meer dan 25.000 euro lenen. Meer informatie vindt u op www.limburg.nl/duurzaamthuis