Theo Zegers en Jos Waals hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet.
Theo Zegers en Jos Waals hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet. Foto:

Eerste schop voor de boerenschans

De opbouw van de boerenschans bij de Loobeek in Merselo kan beginnen. Met het planten van vier boompjes en het ondertekenen van een overeenkomst gaven de partners in het project vrijdag 14 april het officiƫle startsein.

Namens de stichting Loobeek ondertekende voorzitter Jos Waals de overeenkomst. Bij de ondertekening waren waterschapsvoorzitter Patrick van der Broeck, wethouder Martijn van der Putten, Theo Zegers van de dorpsraad Merselo en vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en Staatsbosbeheer aanwezig. Bij de schans worden ook een volmolen en een schaapskooi gebouwd. Als alles klaar is vormt het complex een aanwinst voor natuureducatie, toerisme en recreatie in Venray.

Bent u Starter van het Kwartaal?

Doe mee aan de verkiezing van Starter van het tweede Kwartaal en ding mee naar de hoofdprijs van 1000 Euro. Profiteer daarnaast van de gratis publiciteit waarmee u uw onderneming op de kaart zet.

Bent u een starter uit de regio Horst-Venray en heeft u zich dit jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kunt u meedoen met de Verkiezing Starter van het Kwartaal. Met deze verkiezing bieden de gemeente Venray, de Rabobank en het Venrays Ondernemers Platform (VOP) startende ondernemers een helpende hand. Elk kwartaal wordt een 'Starter van het Kwartaal' verkozen. Bovendien wordt volgend jaar uit die winnaars de Starter van het Jaar 2017 benoemd.

Wat kunt u winnen?

De winnaar krijgt vrije publiciteit in de Peel & Maas, op enkele websites en aandacht op social media. Wordt u tenslotte Starter van het Jaar? Dan wint u ook nog eens een cheque van 1000 euro!

Meld u aan en win
Aanmelden kan tot 1 juni via www.venray.nl/aanmelden-verkiezing-starter-van-het-kwartaal.

De vlag mag uit

Het ziet er altijd feestelijk uit; al die vlaggen die op Koningsdag wapperen in de wind. Hangt u ook de vlag uit? En op Dodenherdenking en Bevrijdingsdag? Er is geen wet die vlaggen verbiedt of bepaalt hoe u moet vlaggen. Wilt u als burger, bedrijf of organisatie toch graag weten hoe u het gepast doet? Lees hieronder de gebruiken en regels in Nederland.

Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken of het verkeer hinderen. Ook is het de gewoonte dat u de vlag niet laat hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst. Wilt u de vlag 's nachts wel laten hangen? Dan is het goed gebruik de vlag te verlichten, waardoor de kleuren goed zichtbaar zijn.

Vaste dagen waarop wordt gevlagd
De gebruiken voor de komende weken zijn:

- op 27 april Koningsdag vlagt u in top met de oranje wimpel

- op 4 mei Nationale dodenherdenking hangt u de vlag halfstok vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. Dit is ongeveer 21.10 uur.

- op 5 mei Nationale Bevrijdingsdag vlagt u in top zonder oranje wimpel. De Nederlandse vlag neemt de centrale plaats in. Het gaat namelijk om een nationale viering. Maar andere vlaggen zijn daar goed mee te combineren. Zoals de provincievlag, de gemeentevlag, de vlaggen van de landen binnen het Caribische deel van het Koninkrijk en vlaggen van andere landen.

Meer over de Nederlandse vlag
Op www.rijksoverheid.nl staan allerlei leuke weetjes over de Nederlandse vlag.

Afbeelding