Volleybalsters nemen eervol afscheid: 3-1

Somas/Activia-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-22, 25-12, 17-25, 25-15.

De volleybalsters van ActiveRooy namen zaterdag eervol afscheid van de tweede divisie.

Op de slotdag van de competitie verloor de hekkensluiter en degradant de uitwedstrijd tegen Somas/Activia: 3-1. De gasten uit Venray traden met een gehavende selectie aan, maar speelden desondanks een prima wedstrijd. De eerste twee sets gingen naar de thuisploeg (25-22 en 25-12), waarna ActiveRooy de derde set won: 17-25. Somas/Activia pakte vervolgens de laatste set met 25-15. Na een jaartje tweede divisie speelt ActiveRooy volgend seizoen weer in de derde divisie.

Na de eerste twee verloren sets bleef ActiveRooy strijden voor tenminste een wedstrijdpunt in het laatste duel op tweede divisieniveau. Het harde werken werd uiteindelijk beloond. Sterk verdedigend en met een uitblinkende Lieke Vervoort, die veel ballen van de grond haalde en zelfs onmogelijke ballen over het net speelde, kreeg de Venrayse ploeg loon naar werken met winst in de derde set: 17-25. In de laatste set van het seizoen was Susan van der Putten door het ontbreken van een wisselspeelster geen publiekswissel gegund. Coach Bjorn Emonts vroeg een time-out aan voor het laatste punt en bij een stand van 24-15, waarna Van der Putten onder luid applaus toch met een goed gevoel afscheid kon nemen van ActiveRooy. De thuisploeg serveerde vervolgens het duel uit: 25-15.

Voor de volleybalsters van ActiveRooy was het een bewogen seizoen als debutant in de tweede divisie. Met een trainerswissel, tal van blessures en twee zwangere speelsters werd de jaargang afgelopen zaterdag afgesloten met slechts vijf selectiespeelsters. De Venrayse volleybalvereniging neemt in ieder geval afscheid van twee ervaren speelsters. Femke Arts (vijftien jaar dames 1) en Susan van der Putten (twaalf jaar) hadden al eerder aangegeven te stoppen met volleyballen.


Verlies ActiveRooy op slotdag

Saturnus/Hendriks-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-22, 25-15, 28-30 en 25-17.

Uden | De volleyballers van ActiveRooy verloren op de slotdag van de competitie uit van Saturnus/Hendriks: 3-1.

De thuisploeg pakte de eerste twee sets (25-22 en 25-15), waarna de Venrayse volleyballers de spannende derde set naar zich toetrokken: 28-30. De vierde set ging opnieuw naar Saturnus/Hendriks, waarmee de ploeg is veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. ActiveRooy eindigde in de middenmoot van de promotieklasse C. De gasten uit Venray begonnen matig aan het duel in Uden. Spelverdeler Roel van Hooft werd slecht bediend, maar hadden het geluk dat ook de thuisploeg geen potten kon breken. Toch wist Saturnus een kleine achterstand in de slotfase om te buigen en alsnog de setwinst te pakken: 25-22. In de tweede set werd het spel aan Venrayse zijde er niet beter op. Saturnus nam vanaf de eerste slagenwisseling het initiatief en pakte vrij eenvoudig en met royale cijfers de winst: 25-15. In de derde set keek ActiveRooy opnieuw al snel tegen een grote achterstand aan: 8-0. De Venrayse volleyballers, geïrriteerd door opmerkingen uit het publiek, lieten zich vervolgens van hun beste zijde zien. Met een uiterste krachtsinspanning werd het derde bedrijf met 28-30 gewonnen. Daarmee was de pijp leeg bij de gasten. Saturnus profiteerde optimaal en pakte ook de vierde set: 25-17 en 3-1 winst.