Tafeltennissers handhaven zich

Red Stars-FTTC 8-2. Punten Red Stars: Frank van der Vleuten (3x), Ronald Bogaard en Tom Thijssen (beiden 2x) en het dubbel Van der Vleuten/Bogaard.

Venray | Door een 8-2 zege op FTTC handhaafden de tafeltennissers van Red Stars zich in de tweede divisie B.

In de eigen tafeltennishal in Venray won Frank van der Vleuten drie enkelspelen. Ronald Bogaard en Tom Thijssen waren beiden twee keer succesvol. Ook het dubbel Van der Vleuten/Bogaard trok de winst naar zich toe tegen de gasten uit Franeker.

Door de zege ging Red Stars Hilversum, dat met 5-5 de punten deelde met Pecos, voorbij op de ranglijst en eindigde uiteindelijk als vierde. Hilversum en hekkensluiter TT Nijmegen degraderen naar de derde divisie,

Red Stars begon voortvarend met winstpartijen van Tom Thijssen op Frans van den Berg, Frank van der Vleuten op Arnold Terpstra en Ronald Bogaard op Bram Parlevliet. Het sterke dubbel Van der Vleuten/Ronald won vervolgens ook het dubbelspel en brachten de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. Van der Vleuten tilde de stand met winst op Van den Berg naar 5-0 waarmee de voorsprong van FTTC (zeven punten) op Red Stars nagenoeg was weggewerkt.

De gasten schakelden vervolgens een tandje bij en pakten overwinningen en Thijssen en Bogaard. In de wetenschap dat Hilversum met 5-5 gelijk had gespeeld tegen Pecos moest Red Stars de resterende drie partijen winnen om Hilversum onder zich te houden. Van der Vleuten met zijn derde winst in het enkelspel en Bogaard en Thijssen met hun tweede winstpartij stelden nog een jaartje in de tweede divisie veilig.

Red Stars 2, eveneens uitkomend in de tweede divisie, wist zich op de slotdag niet veilig te spelen. De Venrayse reserves wonnen thuis wel met 6-4 van hekkensluiter TTCV Van Herwaarden, maar dat was een puntje te weinig om bij HTC langszij te komen. Red Stars en TTCV Van Herwaarden degraderen beide naar de derde divisie.


Jeugd Red Stars kampioen

Venray | Twee landelijke jeugdteams van tafeltennisvereniging Red Stars sloten de competitie af met het kampioenschap.

Jongens 1 (een 10-0 zege tegen Diemen-Amsterdam) en jongens 2 (9-1 winst tegen Hutaf uit Huissen) behaalden met respectievelijk 18 en 22 punten voorsprong op de naaste concurrenten TIOS Breda en Westa Wessem de titel.

Afgelopen zondag speelden vijftien jeugdleden in Geleen het laatste toernooi in D-serie LJM 2016-2017. In de hoofdronde waren er kwartfinaleplaatsen voor Jules Holtman (topklasse) en Esmee Eeren (3e klasse).

Eline Smeets (2e klasse) en Thomas Zwiers (4e klasse) bereikten de halve finale. In de troostronde van de diverse klassen waren de resultaten voor Jochem van Sinderen eerste in de topklasse en Gijs Vreugdenhil in de 1e klasse.

Ook waren er halvefinaleplaatsen voor Steven van Kessel (2e klasse) en Maud Arts (4e klasse).

Door deze resultaten zijn geplaatst voor de finale in Venray op 21 mei de spelers Jules Holtman, Pepijn Engels, Eline Smeets, Thomas Zwiers, Isa Engels, Maud Arts, Esmee Eeren, Steven van Kessel en Gijs Vreugdenhil.