Afbeelding
Foto:

Award voor Anita Bijvoet

Venray | Anita Bijvoet van Lionsclub Venray Peelparel ontving tijdens de districtsconventie op 10 april de internationale Melvin Jones Fellowship Award uit handen van districtsgouverneur Arend de Groot.

Zij kreeg deze award voor haar grote inspanningen voor de Lions in het algemeen en voor het district in het bijzonder. Zij was onder meer penningmeester en gouverneur van het district (district bestaat uit 81 Lionsclubs waaronder Lions Club Venray Peelparel alsook Lions Club Venray). Nog altijd is ze actief als districtscommissaris Jeugduitwisseling en Young Ambassadors en natuurlijk als actief lid van LC Venray Peelparel. Arend de Groot prees haar vooral om haar groot enthousiasme en inzet. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van de Lions in het district. De Melvin Jones Fellowship Award is de allerhoogste vorm van erkenning in Lions land. De onderscheiding word uitgereikt aan Lionsleden die zich langdurig en op bijzondere wijze hebben ingezet voor de organisatie en met name een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de doelstelling 'we serve'.

LC Venray Peelparel is bijzonder trots om Bijvoet als zeer gewaardeerd lid in hun midden te hebben. Bijvoet zet zich al vanaf de eerste dag in voor LC Venray Peelparel maar ook voor vele andere clubs via al haar werkzaamheden op districts, landelijk en Europees niveau. Anita reageerde verheugd. "Op zich kun je alleen iets betekenen voor een club, of een organisatie, als je de dingen samen doet. En daarom geeft deze award weer veel nieuwe energie aan ons allemaal."


Shanty-café

Horst | Op zondag 30 april is Cambrinus in Horst een Shanty-café en staat in het teken van het zeemanslied. De mannen van Nautisch Vocaal Octet Reederij Overtuygt vertolken op beeldende wijze a capella traditionele Shanties en liederen van de zee. Ook behoren originele vissers en walvisvaartliederen tot het repertoire. De bemanning van Overtuijgt bestaat uit deels zeilende mannen en doorleefde landrotten met een maritiem hart. Het repertoire bestaat uit Nederlandse, Franse, Engelse en Friese Shanties, Forebitters en zogenaamde ceremonials. Overtuijgt heeft enkele collega shantygroepen uit Nederland uitgenodigd, die samen met hun gastheren het publiek gaan onthalen op onvervalste zeemansromantiek. De optredens beginnen om 14.30 uur en de entree is vrij. Informatie: www.cambrinusconcerten.nl.