Afbeelding
Foto:

IsoWilms, isolatie van de specialist

Venray | In september vorig jaar startte René Wilms met zijn eigen bedrijf, IsoWilms. "Insteek was om regionaal een rol te spelen op het gebied van isolatiematerialen. Inmiddels is duidelijk dat mijn werkgebied veel groter is dan vooraf ingeschat. In mijn ogen een positieve ontwikkeling", aldus René.

Wilms was bijna 17 jaar werkzaam in de bouwhandel toen hij de overstap maakte de EPS (piepschuim) industrie. Hier kwam Wilms erachter dat isolatie meer is dan dozen schuiven. De techniek en kennis moet groot zijn om de vragen vanuit de klant ook daadwerkelijk goed te kunnen beantwoorden. Niet alleen in Nederland maar ook de Duitse markt waar nog vele specifiekere eisen zijn vallen hieronder. "Dat leidde uiteindelijk tot de stap naar zelfstandig ondernemerschap."

Met zijn kennis in de bouwmarkt en op het gebied van isolatiematerialen denkt Wilms meer te kunnen betekenen voor aannemers, bouwbedrijven etc. maar ook de particulier en industrie. "In de bouw en bouwmaterialenhandel is de kennis op het gebied van isolatie gering en vaak algemeen. Met mijn specifieke kennis op het gebied van thermische isolatie, geluidsisolatie, brandwerende materialen denk ik dat mijn inbreng absoluut een meerwaarde is voor mijn relaties", vertelt René. "Ik adviseer bedrijven en lever ook direct aan mijn klanten. Daarbij is een persoonlijke benadering en maatwerk vaak heel belangrijk. Als een klant aangeeft welk budget hij heeft en welke isolatiewaarden behaald dienen te worden ga ik kijken wat kan maar ben ook heel duidelijk als iets niet kan." Het assortiment producten van IsoWilms gaat overigens verder dan alleen EPS(tempex). "Elke vorm van isolatie zal met specifieke materialen moeten worden toegepast, vooral maatwerk in EPS(piepschuim). Wol of Pir is een specialiteit van ISOWilms, er zijn weinig bedrijven die al dit soort services in eigen hand hebben. Ik kan daarvoor zorgen. Daarnaast zijn er toepassingen op het gebied van dak elementen, funderingsbekisting, vloeren en sandwichelementen. Op het gebied van dakramen werkt René Wilms met ROTO-dakelementen, een beter alternatief dan bijvoorbeeld Velux." Sinds kort biedt IsoWilms ook oplossingen voor platte daken, bevestigingsmaterialen in RVS en prefab wanden.

Meer weten? Ga naar www.isowilms.nl of bel 06-5383210.


Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis in Venlo houdt op woensdag 3 mei onder begeleiding van een gids en enkele medewerkers een wandeling in 't Jaomerdal.

Bijeenkomst en vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Onder de Linden aan de Auxiliatrixweg 35 in Venlo. Opgeven kan via 077-3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.