Talrijke blessures breken Oostrum op

Meterik-Oostrum 2-1 (1-0).

Doelpunt: Kenny Lommen.

METERIK | Oostrum verloor de uitwedstrijd tegen Meterik met 2-1 in de vierde klasse F. Nu in de slotfase breken de talrijke blessures de rood-witten op.

Vier van de laatste zes duels werden verloren, waardoor Oostrum tuimelde van de tweede naar de zesde plaats. Het behalen van de nacompetitie is na het verlies tegen concurrent Meterik vrijwel uit het zicht verdwenen.

Trainer Ron Spruit moest zondag flink puzzelen om zijn elftal te formeren. In de tamme eerste helft gebeurde er weinig. Toch nam Meterik vlak voor de pauze de leiding: 1-0. Net na de hervatting liep de thuisploeg uit naar 2-0. In de 60e minuut kreeg Oostrum weer hoop. Ruben Nohlmans verlengde een inworp naar Kenny Lommen die de 2-1 binnenkopte. Oostrum maakte in het laatste halfuur jacht op de gelijkmaker. Er kwamen ook kansen maar het zat de bezoekers niet mee. Een kopbal van Ruben Nohlmans had een beter lot verdiend en een schot van Kees Gommans werd van de lijn gehaald.

Verdiende zege BVV'27 bij Astrantia

Astrantia-BVV'27 1-3 (0-1).

Doelpunten: Sil Arts, Jens Arts en Sjimmie Smeets.

MIDDELAAR | BVV'27 won de uitwedstrijd tegen Astrantia verdiend met 1-3 in de vijfde klasse G. Door de winst werd Astrantia gepasseerd en klom BVV'27 op naar de vijfde plaats.

Sil Arts opende na tien minuten met een schot in de hoek de score: 0-1. Het sterkere BVV'27 verzuimde voor rust verder afstand te nemen. De Blitterswijckers lieten vier goede kansen onbenut. Een kwartier na de pauze leek BVV'27 de rekening gepresenteerd te krijgen. De thuisploeg maakte gelijk na een verdedigingsfout: 1-1.

Twintig minuten voor tijd nam de ploeg van trainer Jef Vels toch weer de leiding. Uit een corner van Lou van Kempen ontstond er een verwarde situatie voor het doel. Het was Jens Arts die de bezoekers weer op voorsprong zette: 1-2. Het slotakkoord was wederom voor de ingevallen Sjimmie Smeets. Egzon Grguri haalde na een goede actie de achterlijn en trok de bal hoog voor het doel. Daar kopte Sjimmie Smeets de 1-3 binnen.

Zevenklapper voor SV United bij SVS

SVS-SV United 1-7 (0-4).

Doelpunten: Indy Philips (3x), Rik van de Pasch (3x) en Michal Kolodziejski.

STEVENSBEEK | SV United haalde in een soms onvriendelijke wedstrijd flink uit (1-7) op bezoek bij SVS in de vijfde klasse G.

Binnen elf minuten stonden de blauw-witten met 0-3 voor, waardoor het duel al vroegtijdig was beslist. Na vijf minuten brak Indy Philips de score open op aangeven van Tom Theeuwen: 0-1. Uit een pass van Stef Kersten verdubbelde Rik van de Pasch de voorsprong: 0-2. Een minuut later was Van de Pasch opnieuw trefzeker (0-3), ditmaal na voorbereidend werk van Michal Kolodziejski. Na deze onstuimige start nam SV United wat gas terug. Vlak voor rust scoorde Michal Kolodziejski de 0-4 uit een assist van Stef Kersten.

Na de pauze ging het doelpuntenfestijn verder. Rik van de Pasch kreeg de bal van Ton Theeuwen en de jonge aanvaller scoorde zijn derde treffer: 0-5. Daarna was het de beurt aan Indy Philips die met twee treffers zijn totaal eveneens op drie doelpunten bracht: 0-7. Bij de laatste treffer stond weer Tom Theeuwen aan de basis. In de laatste 25 minuten hadden de bezoekers hun kruit verschoten. SVS kreeg nog de eretreffer: 1-7.