Eindelijk weer winst voor SSS'18

Someren-SSS'18 1-2 (1-1).

Doelpunten: 2. Koen Voesten 0-1; 29. Dirk Hurkmans 1-1; 48. Koen Verlinden 1-2.

Rode kaart: 91. Koen Verlinden (SSS'18) na twee keer geel.

SOMEREN | SSS'18 kan toch nog winnen in de eerste klasse D. Na elf wedstrijden zonder zege te zijn gebleven, wonnen de Overloners de uitwedstrijd tegen Someren met 1-2.

Met nog drie duels voor de boeg moet SSS'18 een achterstand van zes punten zien weg te werken om nacompetitie voor klassenbehoud te mogen spelen. Bij verlies in Someren was het doek al definitief gevallen voor de geel-zwarten. Uitgerekend tegen een ploeg die ook in degradatiegevaar verkeert, wist SSS'18 voor het eerst in vijf maanden weer eens te winnen.

Al na twee minuten nam de Overloonse ploeg de leiding op het kunstgras in Someren. Uit een mooie pass van Teun van Bree scoorde Koen Voesten met een strak schot de openingstreffer: 0-1. Het was een ongekende opsteker voor SSS'18 dat dit seizoen maar zelden op voorsprong wist te komen.

Na die vroege treffer golfde het spel op en neer. Dirk Hurkmans zorgde voor het eerste gevaar van de thuisclub, maar hij mikte de bal net over het Overloonse doel.

De thuisploeg speelde opportunistisch en hanteerde vaak de lange bal. Na 25 minuten ging Bas Joosten alleen op het doel af maar hij kreeg de bal niet goed onder controle waardoor doelman Maarten Werts kon redden. Vlak daarna kwam Someren op gelijke hoogte. Dirk Hurkmans tikte een voorzet vanaf de linkerkant binnen: 1-1. Er brak daarna een lastige fase aan voor SSS'18.

Eerst werd de bal van dichtbij in het zijnet gekopt. Daarna volgden drie hoekschoppen op rij. Keeper Thomas Massop moest een geweldige redding verrichten om de tweede tegentreffer te voorkomen. Vlak voor rust leefden de geel-zwarten weer op met twee gevaarlijke momenten van Koen Verlinden, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Net als voor de pauze kwamen de Overloners ook na de thee sterk uit de startblokken. Ditmaal had SSS'18 drie minuten nodig om te scoren. Na een afgeslagen hoekschop haalde Koen Verlinden, van net buiten de zestien, hard en doeltreffend uit: 1-2.

Someren moest nu komen maar bleef volharden in hoge ballen voor de pot. SSS'18 verdedigde sterk en gokte op de counter, maar die werd telkens net niet goed uitgespeeld. Teun van Bree en Ken Wijenberg liepen tegen een gele kaart op. De bezoekers hielden vrij gemakkelijk stand. Want Someren wist nauwelijks gevaarlijk te worden.

In de extra tijd incasseerde Koen Verlinden onnodig de rode kaart. De aanvaller kreeg eerst de gele prent voor het wegtrappen van de bal. Binnen een minuut trok de arbiter opnieuw geel, ditmaal voor commentaar op de leiding.