Volharding pakt knap punt in Horst

Wittenhorst-Volharding 4-4 (3-2).

Doelpunten: 2. Marc van Rens 0-1; 5. Denny Bongers 1-1; 22. Tim Brouwer 1-2; 24. Rob Zanders 2-2; 45. Rob Zanders 3-2; 50. Patrick van Kempen 3-3; 63. Joep Beurskens 3-4; 83. Willem Heijnen 4-4. Scheidsrechter: Cairo (Den Bosch). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Bram Rubie (Wittenhorst) en Tom Kessels (Volharding)

Volharding: Vullings; Evers, Gerrits, Kessels en Van Kempen (77. Albers); Schepens, Verstegen, Blenckers en Beurskens; Van Rens (79. Tissen) en Brouwer.

HORST | Volharding speelde knap met 4-4 gelijk bij de nummer twee Wittenhorst in de eerste klasse D. Met nog drie duels voor de boeg hebben de Vierlingsbekers, die voorlaatste staan, het ontlopen van rechtstreekse degradatie nog altijd in eigen hand.

Trainer Sjoerd van der Coelen koos voor een versterkt middenveld en twee snelle spitsen. Die zet pakte goed uit want de rood-witten kregen het middenveld in handen. Volharding kwam sterk uit de startblokken en na twee minuten zette Marc van Rens, voor dit seizoen overgekomen van Wittenhorst, zijn oude ploeg op een 0-1 achterstand. Maar het stond al snel weer gelijk door een treffer van Denny Bongers: 1-1.

Na een kwartier werd Tim Brouwer gevloerd binnen de zestien: penalty. Brouwer zag zijn elfmetertrap gekeerd door de Horster doelman Sjors Witt. Even later maakte Tim Brouwer zijn misser goed door de 1-2 binnen te schieten. Opnieuw kwam de thuisploeg weer snel langszij: 2-2.

Een tegenvaller voor de bezoekers was dat Rob Zanders vlak voor rust opnieuw scoorde: 3-2.

Wittenhorst, dat streed voor zijn laatste titelkans, zakte na de pauze in. Het tegen degradatie vechtende Volharding greep zijn kans. Een indraaiende vrije trap van linkspoot Patrick van Kempen vanaf rechts werd door alles en iedereen gemist en verdween direct in het doel: 3-3. Aan de overkant maakte Volharding-doelman Job Vullings een schot van Denny Bongers onschadelijk. Even later kwam Volharding voor de derde keer op voorsprong. Na een fraaie aanval via Jeroen Schepens en Jip Verstegen scoorde de sterk spelende Joep Beurskens de 3-4.

Wittenhorst ontketende een slotoffensief en Job Vullings hield met enkele knappe reddingen zijn doel schoon. Terwijl Denny Bongers nog de paal trof. Het bleek uitstel van executie. In de 83e minuut viel de 4-4 gelijkmaker op een vreemde manier. Doelman Job Vullings bokste na een vuurpijl de pal weg. Buiten de zestien nam de Horster invaller Willem Heijnen de bal, buiten het zicht van arbiter Cairo, met de hand mee en schoot richting het Volharding-doel. De teruglopende Vullings leek even zijn oriƫntatie kwijt en sloeg de bal ongelukkig in zijn eigen doel.