Complete offday van falend Venray

Bekkerveld-Venray 8-0 (3-0).

SV Venray: Sam Stiphout; Sanders, Koenen, Gielens en Van der Waerden; Pelzer, Van Mil en Kersten (46. Abe Stiphout); Janssen (25. Touratzidis), Tastan en Shala.

HEERLEN | Venray kende een collectieve offday op bezoek bij Bekkerveld in de eerste klasse D. De zwak spelende rood-witten leden in Heerlen een ontluisterende 8-0 nederlaag.

Een week na het derbyverlies (0-1) tegen Wittenhorst kende trainer Stef Sijbers nogal wat personele problemen. Doelman Jordy Strumpen was voor twee duels geschorst nadat hij vlak voor tijd tegen Wittenhorst natrapte en rood kreeg. Jeugdkeeper Sam Stiphout stond onder de lat. Achterin was rechtsback Rick Egelmeers geschorst na zijn gele kaart tegen Horst. Martijn Sanders maakte zijn debuut in de basis. In het centrum verving Frank Gielens, terug van een blessure, Ruud Keijzers. Topschutter Dimitris Touratzidis, de laatste weken niet goed in vorm, zat op de bank. Burak Tastan maakte na een lange serie invalbeurten zijn debuut als basisspeler in de aanval. Wesley Deenen was nog steeds geblesseerd.

Venray begon te slap aan de wedstrijd en keek na twaalf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Die slechte start konden de rood-witten niet meer rechtzetten. Vlak nadat Bekkerveld was uitgelopen naar 3-0, moest Jordi Janssen geblesseerd naar de kant. Dimitris Touratzidis was zijn vervanger. Na de pauze verving Sam Stiphout op het middenveld Bram Kersten. De hoop op een beter resultaat vervloog al snel in de tweede helft. Want binnen een paar minuten voerde Bekkerveld de score verder op. Tussen alle tegentreffers in kreeg ook Venray nog enkele kansen. Maar zelfs de eretreffer was de rood-witten niet gegund. Dimitris Touratzidis trof de paal en Armend Shala schoot nog op de lat. Het achtste en laatste doelpunt ontstond uit een strafschop na een overtreding van Martijn Sanders: 8-0.

Johan Vullings kampioen met Haps

HAPS | Trainer Johan Vullings uit Venray is met Hapse Boys kampioen geworden in de vierde klasse H.

Vullings was trainer bij Volharding toen hij medio 2015 overstapte naar Hapse Boys. In zijn eerste seizoen degradeerde de club uit de derde klasse. Zondag werd de titel binnengehaald.