Domper Thoone en Versteegen

Groesbeek | Freek Thoone uit Leunen en Niek Versteegen uit Ysselsteyn speelden vrijdagavond in de degradatiewedstrijd tegen Dordrecht'90 een prominente rol. Lange tijd leek Achilles'29, de ploeg van Thoone en Versteegen, op het eigen sportpark De Heikant met de zege aan de haal te gaan, maar ver in blessuretijd kwamen de gasten alsnog langszij: 2-2 (1-1).

Aanvoerder Thoone miste in de 27ste minuut van de eerste helft, bij een 0-0 stand, een strafschop. Acht minuten later scoorde Versteegen de openingstreffer voor de Groesbeekse ploeg. Lang kon de hekkensluiter in de Jupiler League echter niet genieten van de voorsprong, want in de 40ste minuut scoorde Dordrecht-speler Joey Godee uit een penalty de gelijkmaker. In de 84ste minuut van de tweede helft leek het spannende duel in het voordeel van Achilles'90 te worden beslist door een goal van Jop van Steen, maar in de 94ste minuut kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte door een doelpunt van Erol Alkan.

Daardoor blijft het gat met FC Dordrecht drie punten (21 om 24). Doordat Dordrecht een veel beter doelsaldo heeft dan de hekkensluiter, lijkt degradatie voor de Groesbeekse club nu onafwendbaar. Niek Versteegen scoorde in het duel met Dordrecht voor de derde keer op rij voor Achilles'29. Niek Versteegen baalde flink van het gelijkspel tegen Dordrecht. "Ja, het was onvoorstelbaar dat we de zege nog weggaven. Dit was een hele belangrijke wedstrijd, maar we leven nog steeds. We zijn afhankelijk, maar moeten zelf minstens vier punten uit de laatste twee duels halen en dan kijken we wel waar we aan het eind van de competitie staan. De focus gaat nu op De Graafschap."

Eindhoven te sterk voor Venray

FC Eindhoven-Venray 3-1 (3-0). Doelpunt Venray: Myrthe van de Laar.

Eindhoven | De voetbalsters van hoofdklasser Venray verloren zondagmiddag het uitduel met koploper FC Eindhoven met 3-1.

De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk beter en bracht in die fase van het duel het krachtsverschil ook in doelpunten tot uitdrukking: 3-0. In de tweede helft kwamen de gasten uit Venray beter in hun spel. Uit een fraai uitgevoerde counter maakte Myrthe van de Laar de 3-1. Venray moest ook in het tweede deel van de wedstrijd veel verdedigen, maar dat deed de ploeg met verve. Op de zege van het sterke Eindhoven, dat samen met 't Zand strijdt om de titel, viel niets af te dingen. Op zondag 30 april speelt Venray thuis tegen Someren. Het duel op sportpark De Wieën begint om 14.00 uur. Voor keepster Sanne de Boer, die stopt aan het einde van dit seizoen, is het de laatste thuiswedstrijd in de kleuren van SV Venray. Saillant detail, haar vriend Richard Aben is trainer van Someren en beide ploegen zijn nog niet verzekerd van een nieuw seizoen in de hoofdklasse.

PSV verliest zonder Moorrees

Eindhoven | In de eerste ronde van de play-offs in de Eredivisie verloren de voetbalsters van PSV vrijdagavond tegen FC Twente: 0-1.

Op sportpark De Herdgang in Eindhoven werd in de eerste helft niet gescoord. Een kwartier voor tijd scoorde Sabrine Ellouzi het enige doelpunt voor de Tukkers.

PSV speelde zonder Myrthe Moorrees uit Venray, die na haar rode kaart in de halve finale om de beker tegen SC Heerenveen, een schorsing van een duel uitzat.

Nederlaag voor Fabian Hendriks

Zeist | Zaalvoetballer Fabian Hendriks van Lake Valley verloor zondag met Oranje onder 17 zijn eerste jeugdinterland tegen de leeftijdgenoten van België.

In het KNVB-sportcentrum in Zeist werd het 6-8 voor de zuiderburen. Venraynaar Hendriks maakte een uitstekend debuut, maar moest vlak voor tijd met een blessure uitvallen. De wedstrijd was ter voorbereiding op het internationale kwalificatietoernooi in Portugal eind juni.

De winnaar van dat toernooi mag deelnemen aan de Youth Olympic Games in Argentinië, in de zomer van 2018.

Geen medaille voor Nils Koedam

Praag | Nils Koedam (19) uit Venray is er tijdens het EK sambo voor junioren in Praag (Tsjechië) niet in geslaagd een podiumplaats te bemachtigen.

Koedam kwam twee keer in actie, maar verloor ook beide gevechten. Daarmee was het EK voor hem snel afgelopen. In zijn eerste partij stond Koedam tegenover de Russische reus Denis Bakanov. Een goede actie van de Venraynaar werd door de Rus gecounterd met een verticale worp en een houdgreep waardoor de wedstrijd met 8-0 verloren ging. In de herkansing kwam Koedam uit tegen de Fransman Andrien Happiette. In een spannende wedstrijd ging Nils Koedam nipt met 2-1 onderuit. Daardoor greep hij net naast de bronzen medaille en werd vijfde. De Nederlandse delegatie die in Praag actief was, wist geen enkele medaille mee naar huis te nemen. "Het was wel een prachtige ervaring en ik ben nu nog meer gemotiveerd om specifiek sambo te gaan trainen", aldus de student rechten uit Venray. De voorbereiding is nu gericht op het WK dat wordt gehouden in Novi Sad (Servië).