Wonen Limburg verduurzaamt

Venray | De komende vier jaar verduurzaamt woningcorporatie Wonen Limburg 4000 huurwoningen.

Daarmee gaat ze de doelstelling halen om in 2020 voor haar hele woningbezit (26.000 woningen) gemiddeld energielabel B te hebben. Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie (STEP) kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden zonder extra huurverhoging voor de huurder. De besparing op de energierekening komt daarmee volledig ten goede aan de bewoners. Bestuurder van Wonen Limburg, Wim Hazeu: "We slaan zo twee vliegen in één klap. We zorgen en voor een daling van de woonlasten van 4000 huurders en maken een enorme stap in onze duurzaamheidsambitie. Twee belangrijke pijlers in ons beleid." Op 21 april was de aftrap van de aanbesteding voor deze flinke klus. Van de 17 uitgenodigde partijen worden er uiteindelijk vier gekozen die het werk mogen gaan klaren.

Hazeu: "Omdat het om grote volumes gaat, verwachten we veel van de aannemers. We geven ze een budget mee en de bedrijven die daarvoor de beste energiebesparende oplossingen bieden, gaan door. We kijken dus vooral naar de geboden kwaliteit. Uiteraard zit er ook een afvaardiging van onze huurdersraad in de selectiecommissie. We zijn heel benieuwd met welke innovatieve oplossingen de aannemers gaan komen." Woningen die in aanmerking komen voor de renovatie moeten minimaal twee á drie labelsprongen kunnen maken. De betreffende huurders krijgen een aantal maanden voordat hun woning aan de beurt is bericht van de corporatie. De eerste woningen worden komend najaar aangepakt.


Werken aan zelfstandig wonen

Venray | Wonen Limburg, de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente Venray willen er samen voor zorgen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Daarom hebben de drie partijen afspraken gemaakt over de uitvoering van woningaanpassingen in huurhuizen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het verwijderen van drempels of het aanpassen van een badkamer.

Als een huurder van Wonen Limburg zich meldt voor een woningaanpassing, is het belangrijk dat de gemeente en de woningcorporatie hierin samen optrekken. Hiervoor zijn prijsafspraken gemaakt en afspraken over de manier waarop de aanvraag afgehandeld wordt.

De wethouders Birgit op de Laak en Lucien Peeters zijn het erover eens: "Het is belangrijk dat de partijen hun rol kennen en verantwoordelijkheid nemen, zodat de inwoner zo goed mogelijk geholpen wordt. We willen voorkomen dat mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden." Deze week vond de ondertekening van de overeenkomst tussen de drie partijen plaats. De gemeente Venray werd vertegenwoordigd door wethouder Peeters en de gemeente Horst aan de Maas door wethouder Op
de Laak.


Berden Mode en de Vanguard Clothing-experts

Venray | Ter lancering van de nieuwe wassing van de Vanguard V8 Racer-jeans introduceert Vanguard dit voorjaar de derde editie van The Vanguard Road Tour.

The Road Tour is begin maart van start gegaan en toert door het hele land. Op zaterdag 29 april houdt het team van Vanguard Clothing specialisten in samenwerking met Berden Mode The Road Tour in Venray. De dagen staat geheel in het teken van de nieuwe wassing van de V8 Racer-jeans en de custom Vanguard Moto Guzzi V8. Vanguard Clothing-specialisten gaan in samenwerking met het personeel van Berden Mode Venray het winkelend publiek voorzien van uitgebreid advies.

Daarnaast ontvangt iedere consument die voor 129 euro aan Vanguard-kleding aanschaft een T-shirt cadeau. Iedere consument die deze dag voor 499 euro aan Vanguard-kleding aanschaft, ontvangt een leren tas cadeau ter waarde van 249 euro.De V8 Racer-jeans is geïnspireerd op de legendarische Moto Guzzi V8 uit de jaren '50.

Kenmerken van de V8 uit de jaren '50 zijn tot in detail verwerkt in de nieuwe V8 Racer-jeans. De jeans heeft een regular waist en slim straight leg. Daarnaast is deze voorzien van een extra verstevigingspatch met kruisstiksels op de tailleband en het denimdoek is voor maximale stevigheid op verschillende plekken drievoudig gestikt.

Alle Vanguard V-series-jeans zijn gemaakt van comfortabel stretch denim en zijn leverbaar in verschillende stijlvolle wassingen. De Vanguard Clothing-specialisten en het team van Berden Mode Venray laten graag zien hoe de jeans in diverse wassingen perfect te combineren is tijdens verschillende draagmomenten.