Nieuw cursusjaar kunst niet rond

VENRAY | Het is nog steeds onduidelijk of de huidige lessen van kunstencentrum Jerusalem na de zomer onder de vlag van de nieuwe organisatie Cultura Venray allemaal kunnen doorgaan.

Donderdag in de commissie Leven kon Peter ter Huurne van Cultura Venray de zorgen bij CDA en PvdA niet wegnemen. Hij meldde dat het project Muziek in de Klas en het hafa-onderwijs vrijwel zeker doorgaan. "Samen met de federatie van muziekgezelschappen, verenigingen en de gemeente hebben we de aantallen en uren in kaart gebracht. Er ligt nu een voorstel op tafel. Het is nog niet rond. We hopen op een vloeiende overgang naar het nieuwe cursusjaar."

Over de lessen beeldende kunst, dans en andere muzieklessen is de onzekerheid nog groot. Ondanks dat het gebouw van kunstencentrum Jerusalem beschikbaar blijft. "We willen het huidige cursusaanbod van het kunstencentrum behouden. Er moet snel duidelijkheid komen", zei Henk Bisschops (PvdA). Ten Huurne reageerde dat hij nog niet weet welke docenten straks beschikbaar zijn. Via het sociaal plan worden de ontslagen medewerkers van Jerusalem naar nieuw werk begeleid. "We willen zo veel mogelijk cursussen overeind houden. Maar dat is afhankelijk van de keuzes van de docenten. Daar is nog geen zicht op."