'Twee musea weer bij elkaar brengen'

VENRAY | De VVD vindt dat cultuurwethouder Lucien Peeters (CDA) er alles aan moet doen de twee musea toch bij elkaar te brengen in het Borggraaf Paviljoen.

Donderdag in de commissie Leven liet Lucien Peeters doorschemeren dat de breuk tussen het Venrays Museum en het museum van de psychiatrie niet definitief zou zijn. "We gaan dit eerst in de stuurgroep bespreken. Om het in goede banen te leiden." Peeters kon nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de gemaakte afspraken met het nieuwe museum van streek en geest.

VVD-commissielid John Niessen vond het triest dat de gemeente, als grootste geldschieter, niet op de hoogte is gesteld. "De psychiatrische instituten zijn al meer dan honderd jaar in Venray. Hun geschiedenis hoort gewoon thuis in het nieuwe museum." Ook inVENtief toonde zich een dag eerder bezorgd in de commissievergadering. "Het halve fundament wordt nu onder het museum weggeslagen", zei Cees de Vocht. "Er komt nu een tijdelijke expositie. Maar geen spetterende opening als publiekstrekker op 21 mei. Wij maken ons zorgen over de exploitatie en de inkomsten."