Playmobil in Limburgs Museum

Venlo | In het Limburgs Museum zijn vanaf eind april wereldvermaarde kunstwerken, uitgevoerd met Playmobil-poppetjes te zien.

Ze zijn gemaakt door de Parijse kunstenaar Richard Unglik, die met behulp van het speelgoed zijn favoriete filmmakers, muzikanten, schilders en beeldhouwers eert. Of het nu de iconische hoes van het album Abbey Road van The Beatles is, of het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci: voor Unglik kan het allemaal ook met Playmobil-poppetjes. Hij ziet ze als zijn acteurs. Werk van de kunstenaar was eerder te zien in Amerika, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Nu komt het naar Venlo: tot en met 27 augustus worden Ungliks kunstwerken ingepast in de grotere tentoonstelling over 40 jaar Playmobil. Het Limburgs Museum is gelegen aan de Keulsepoort 5 in Venlo. Zie ook www.limburgsmuseum.nl.

Actie DE-punten

Venray | De inzamelingsactie van de DE-waardepunten, georganiseerd en uitgevoerd door Lionsclub Venray Peelparel en Voedselbank Limburg-Noord is met 256.000 waardepunten een succes geworden. Dat betekende een totaal van 900 pakken koffie. De koffie wordt de komende maanden uitgegeven in de voedselpakketten.