Evenementenhal: vier beurstitels

Oostrum | Evenementenhal neemt elk jaar opnieuw haar eigen merken onder de loep en na de overname door Artexis Easyfairs wordt er nog meer nadruk gelegd op kwaliteit. Op basis van de wensen en vraag uit de markt wordt beslist of de beurstitels voldoende aansluiten bij de diverse doelgroepen. Naar aanleiding van een recente analyse hebben Evenementenhal en moederorganisatie Easyfairs gezamenlijk besloten om voor de locatie Venray zich in de toekomst volledig te gaan focussen op vier sterke en bewezen beurstitels.

De vakbeurzen Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, Tuinbouw Relatiedagen en Vakbeurs Uiterlijke Verzorging zijn titels die voldoende voorspoed hebben in Venray en passen bij het achterland. Andere vakbeurstitels verdwijnen van de Venrayse agenda of waren reeds geannuleerd. Het reduceren van het aantal beurstitels heeft ook gevolgen voor het team dat werkzaam was in Venray. Dit team is deels opgeheven.

Een aantal medewerkers heeft een passende functie op een andere locatie binnen Evenementenhal aangeboden gekregen. De voorgenoemde vakbeurstitels worden in het vervolg door collega's van dochterlocaties Gorinchem en Hardenberg georganiseerd. De regionale netwerkbeurs Ondernemers Vakdagen blijft naar alle waarschijnlijkheid ook bestaan, maar wordt weliswaar onder leiding van een andere partij georganiseerd.

Op dit moment is Evenementenhal in gesprek met verschillende regionale partijen om de Ondernemers Vakdagen te voorzien van nieuw elan. Het team Meetings & Events in Venray blijft bestaan en de reeds geplande evenementen gaan door. Deze afdeling gaat zich vooral richten op de organisatie van grote evenementen. De locatie Venray leent zich hier namelijk bij uitstek voor, vanwege haar ruimtes met wisselende capaciteit (van 10 tot 8.000 personen) en haar gunstige ligging (direct aan de A73).


Sponsorloop voor KiKa

Leunen | Op maandagmiddag 24 april om 14.00 uur houden Christel Janssen, Britney Marcellis, Geke Nijenhuis en Nikki Kuijpers in samenwerking met de Mukkenstal een sponsorloop voor KiKa.

KiKa komt op voor kinderen met kinderkanker. Tijdens de loop gaan kinderen proberen om veel geld in te zamelen door zoveel mogelijk rondes te rennen aan de Laagriebroek 26 in Leunen. Iedereen is van harte welkom.

Egbert Derix

Horst | Cambrinus in Horst staat op zondag 23 april in het teken van Wandern, een liederencyclus die Egbert Derix schreef en die onlangs in het Concertgebouw in Amsterdam voor cd werd opgenomen. Wandern is een liederencyclus met muziek en teksten van Egbert Derix, grotendeels gebaseerd op gedichten van zijn vader, journalist en schrijver Jan Derix (1936-2009) die Egbert Derix in het Duits heeft vertaald en op muziek heeft gezet. Aanvang concert 16.00 uur. Meer informatie en reserveringen www.cambrinusconcerten.nl.