Kostbare zege Oranje Wit: 7-11

Bladella-Oranje Wit 7-11 (7-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (3x), Janne Gellings en Carlijn Bonants (beiden 2x), Kim Hendrix, Dionne Drabbels, Mandy Litjens en Jessica Klaassens.

Bladel | De korfbalsters van Oranje Wit behaalden in de hoofdklasse D een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen Bladella: 7-11. In de eerste helft liepen de gasten uit naar 1-5. De thuisploeg kon in die fase alleen van afstand schieten, maar had de grootste moeite met een straffe wind. In de tweede fase van de eerste helft speelde Oranje Wit niet sterk. Het tempo was uit de aanval en verdedigend werd te weinig druk gezet. Bladella profiteerde optimaal en kwam nog voor de thee op gelijke hoogte: 7-7. In de tweede helft kwamen de Leunse korfbalsters sterk terug, al duurde het enige tijd voordat de eerste treffers vielen. Met twee treffers op rij sloeg Oranje Wit het beslissende gaatje en nam de punten mee naar huis.

"Een zwaarbevochten zege", aldus speelster Aniek Drabbels, die met drie treffers een belangrijk aandeel had in de winst. "'Bladella wist in de tweede helft, met name door goed verdedigingswerk van ons, niet meer te scoren."


SVOC'01 bedwingt Odio

SVOC'01-Odio 7-7 ( 1-5). Doelpunten SVOC'01: Inge Classens (2x), Sofie de Mulder, Elien Nabben, Femke Kleeven, Fleur de Mulder en Maartje Janssen.

Oirlo | In de overgangsklasse A speelden de korfbalsters van SVOC'01 zondag op eigen veld gelijk tegen Odio: 7-7. De nummer twee van de ranglijst nam voor de rust een 1-5 voorsprong. De thuisploeg kwam er in die fase van het duel nauwelijks aan te pas. Meteen na de thee liep Odio zelfs uit naar 1-6. SVOC'01 kwam vervolgens ijzersterk terug en sleepte met een zevende treffer in de slotminuut een verdiende puntendeling uit het vuur.

De treffers van SVOC'01 kwamen op naam van Inge Classens (2x), Sofie de Mulder, Elien Nabben, Femke Kleeven, Fleur de Mulder en Maartje Janssen.


Merselo na rust op dreef

Merselo-SVO 9-9 (5-7). Doelpunten Merselo: Marieke van Rheden (3x), Jacqueline van Meijel en Lisa Verhoeven (beiden 2x), Angela Litjens en Femke Claessens.

Merselo | De korfbalsters van Merselo deelden in de eerste klasse C de punten met SVO: 9-9. Merselo ging goed van start en nam een 2-0 voorsprong. Daarna namen de gasten het initiatief over en liepen voor rust uit naar een kleine voorsprong: 5-7. Na de pauze vergrootte SVOC de voorsprong (5-8), maar wist vervolgens nog maar een keer te scoren. Met een geslaagde eindspurt sleepte Merselo met vier treffers een verdiend gelijkspel uit het vuur.

Marieke van Rheden (3x), Jacqueline van Meijel en Lisa Verhoeven (beiden 2x), Angela Litjens en Femke Claessens scoorden voor Merselo de doelpunten.


Competitie TCV van start

Venray | Ook voor de teams van Tennisclub Venray (TCV) is de voorjaarscompetitie van de KNLTB gestart.

De komende weken worden op het Venrayse tennispark, met negen banen, meer dan 100 wedstrijden in één weekend gespeeld door jeugdspelers en senioren. Dit voorjaar komen 24 teams namens TCV uit in de district en landelijke voorjaarscompetitie van de KNLTB. TCV biedt tennissers alle faciliteiten voor het beoefenen van hun hobby, zowel recreatief als prestatiegericht, voor beginnende spelers tot topspelers. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij zijn behoeftes en wensen.

Talenten krijgen ruime mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Enkele TCV jeugdspelers behoren tot de top van Nederland. De start van de competitie was veelbelovend. Met een groot aantal winstpunten wist een overgroot deel van de teams de toon te zetten tijdens het eerste weekend.


Biljartfinales PK BBHV

Venray | De Vriendenkring houdt in café 't Centrum in Wellerlooi van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 april twee finales in de 4e klasse libre.

Daarin treden Ton Aerts (BC Vors), Herman Veltrop en Dre van der Sterren (L'67), Jan Hofmans en Jan Derks (Pomerans), Henk Cox (Wilhelmina) en Huub Pijpers (BBC'65) aan. Op dezelfde dagen wordt de finale 5e klas gespeeld in Broekhuizenvorst bij eetcafé 't Dörp. Hier treden aan Bert van Strien, (Vriendenkring), Jan Theunis (L'67), Leo Alaerds (OOO), Simon Kreutz (BBC'65) Elfriede Achten (BC Vors) en Toon Hofmans van Ôs Kruuspunt. De organisatie is in handen van BC Vors. Van donderdag 27 tot zaterdag 29 april speelt de 6e klasse bij Os Kruuspunt in Meterik. Deelnemers zijn Jan Steinvoort en Wiel de Mulder (BBC'65), Marcel Cuppen en John Barents (OOO), Peter Loonen (L'67) en Lod Litjens van Os Kruuspunt. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 april wordt in D'n Oldtimer de finale 7e klas gespeeld. Deelnemers zijn Martien Gooren (BBC'65), Wim Nabuurs (OGO), Gerrit Bardoel (OOO), Patrick Aserie (DOS) en Sven Coumans en Luke Martens van de Riet/Reulsberg.