Knappe zege volleyballers

ActiveRooy-Achilles 3-1. Setstanden: 20-25, 25-21, 25-14 en 25-21.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy wonnen in de promotieklasse C knap van Achilles, de nummer drie op de ranglijst: 3-1. De thuisploeg verloor in sporthal De Wetteling in Venray de eerste set met 20-25, omdat vooral de passing aan Venrayse zijde te wensen over liet. ActiveRooy schakelde in de volgende sets enkele tandjes bij. Met een prima servicedruk, een goed verdedigend blok en hard werken werd de tweede set gewonnen: 25-14. In de derde set hadden de gasten weinig in te brengen en ging de setwinst met royale cijfers naar ActiveRooy: 25-14. In de vierde set speelde de thuisploeg degelijk richting set- en matchwinst. Uiteindelijk mocht Leon Langenhuizen op zijn vertrouwde positie als passer-loper het winnende punt binnen slaan: 25-21. Met nog één wedstrijd te gaan heeft ActiveRooy zich netjes genesteld in de middenmoot en is de plek in de promotieklasse veiliggesteld.

ActiveRooy besluit de competitie op zaterdag 22 april in Uden tegen Saturnus. Aanvang 18.30 uur.

Spes een maatje te groot voor De Peelkorf

De Peelkorf-Spes 5-15. Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (2x), Rian Litjens, Tina Janssen en Marly van Asten.

Ysselsteyn | De korfbalsters van De Peelkorf gingen donderdagavond op eigen veld met ruime cijfers onderuit in het competitieduel met koploper Spes. De topper in de hoofdklasse D eindigde in 5-15 nederlaag voor de Ysselsteynse ploeg. In de eerste helft kon De Peelkorf de gasten nog aardig bijbenen, maar in de tweede helft was Spes een maatje te groot voor de thuisploeg. "Zij konden aanvallend blijven spelen door veel lengte in de afvang. De scherpte in de afronding ontbrak helaas bij ons", zegt Lisa Verlijsdonk. De Peelkorf kan door dit verlies het kampioenschap vergeten. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Lisa Verlijsdonk (2x), Rian Litjens, Tina Janssen en Marly van Asten.

Op donderdag 20 april (vanavond) speelt De Peelkorf opnieuw tegen Spes. Nu ontmoeten beide ploegen elkaar in de halve finale van de bekerstrijd. Het duel in Milsbeek begint om 20.00 uur.