Afbeelding
Foto:

Tafeltennis ISBV Venray

Venray | In de tafeltennishal van TTV Red Stars uit Venray is zaterdag voor de 37e het nationale ranglijst-paratafeltennistoernooi gehouden door de Invaliden Sport- en BelangenVereniging Venray e.o. in samenwerking met Red Stars.

Er waren onder meer tafeltennissers uit Zwolle, Zoetermeer, Delft, Amersfoort, Weert, Apeldoorn, Arnhem, Rotterdam, Nijmegen, Brunssum, Blerick en Venray. In het kader van hun maatschappelijke stage waren diverse leerlingen van het Raayland College uit Venray bereid gevonden om hun sportvrienden behulpzaam te zijn bij het telwerk en het verzamelen van de balletjes. De wedstrijdleiding was zoals ieder jaar in handen van Huub Thijssen van Red Stars.

Voorzitter Mat Klaassens van ISBV gaf het startsein. Gestart werd met de poulewedstrijden, waarbij de besten zich plaatsten voor de hoofdronden en de anderen in de troostronden verder speelden. In klasse 1 was rolstoeler Jeroen Kuijpers van TN Nijmegen ongenaakbaar voor de anderen. Hij won alle partijen en legde daardoor voor het derde jaar op rij beslag op de eerste plaats in de hoogste klasse. Alex Karreman van Taverzo uit Zoetermeer eindigde als tweede, gevolgd door Arthur Brans uit Helmond. In klasse 2 won Peter Kopetzky van Taverzo uit Zoetermeer. Erwin Brans uit Helmond en Karin Geuns van Zuiderhuis/Megacles uit Weert eindigden als tweede en derde.

De strijd in klasse 3 leverde een overtuigende winnaar op. Ine Korthout van TTV Hooghei uit Vlijmen won alle partijen in deze klasse. Monique La Brijn vocht zich naar de tweede plaats en Joke Schouten van GSVA uit Amersfoort werd derde met een gelijk aantal punten, omdat zij het onderlinge duel met Monique La Brijn had verloren. Vierde was Arie v.d. Looy van BGS uit Brunssum. In klasse 4 was Stefan van Bergen van ISBV de grote winnaar. Zowel in de poulewedstrijden als de daaropvolgende hoofdronde wist hij al zijn wedstrijden te winnen. Tweede was Machiel Kollaard van De Brug uit Apeldoorn. In de strijd om de derde en vierde plaats was Antonio Bovee van ISBV de meerdere van Klaas Haanstra van ISVA Arnhem. De winnaar van de troostronde in deze klasse was Katinka v.d. Wees van Taverzo uit Zoetermeer. Zij versloeg in de finale Evelien van Dam van ATTC. In klasse 5 was Erik de Kruijff van De Brug uit Apeldoorn de speler die de eerste prijs in de wacht sleepte. Hij versloeg in de finale Adriaan Vermond van Doing uit Zoetermeer. Derde werd Mark Albert van Hotak'68 uit Hoogerheide. Hij won de strijd om de derde en vierde plaats van Kelly Creemers van ISBV. Ook in de troostronde van deze klasse viel ISBV in de prijzen. Ankie Muijsers won in de finale van Alma van Gils van GSVA uit Amersfoort. In klasse 6 verloor Patrick Pollaert van Zuiderhuis/Megacles uit Weert slechts één wedstrijd in de poulefase, maar daarna won hij alles.

In de finale was hij te sterk voor Ivo Brouwer van Alexandria 66 uit Rotterdam. De strijd om de derde en vierde plaats werd een onderonsje tussen twee spelers van Zuiderhuis/Megacles uit Weert. Ad Smolenaars toonde zich daarin de meerdere van Joost Nootenboom. Ook de finale in de troostronde van deze klasse was een Limburgse aangelegenheid. Monique Janssen van Asterix uit Blerick wees daarin Rahim Azdhari van ISBV terug. Na een dag vol strijd kon voorzitter Mat Klaassens samen met wedstrijdleider Huub Thijssen van TTV Red Stars de bekers en medailles uitreiken aan de winnaars.