Afbeelding
Foto: Hoedemaekers

Vrijwilligers in de bloemetjes

Venray | Locoburgemeester Jan Loonen heeft zaterdag tijdens de jaarlijkse bedankavond voor alle vrijwilligers van jeugdclub de Springplank twee bronzen waarderingspenningen van de gemeente Venray uitgereikt. Een aan Jeanne Rommen-Geerets en een aan Willy Hoezen.

Jeanne Rommen heeft zich op diverse terreinen vanaf 1965 ingezet voor de Springplank. Zo startte zij als leidster van diverse jeugdgroepen binnen De Springplank. Na ruim 23 jaar nam zij afscheid als leidster en neemt zij zitting in het bestuur als penningmeester, vijftien jaar lang heeft zij deze functie bekleed.

Daarnaast zorgde ze een vijftal jaren in haar eentje gezorgd voor de verhuur en verzorging van een aantal Sint Nicolaas- en zwarte piet-pakken. Jeanne Rommen is een sociaal betrokken persoon, dit was één van de belangrijkste reden voor het bestuur haar te benoemen tot contactpersoon en begeleidster van ouders met probleem-leden. Bovendien vervulde zij ook de rol van vertrouwenspersoon in het protocol ongewenste omgangsvormen binnen de Springplank.

Jeanne Rommen heeft per 1 januari 2017 al haar taken neergelegd. Ze wordt door het bestuur omschreven als een onmisbare steunpilaar in de afgelopen decennia van Jeugdclub de Springplank.

Willy Hoezen is sinds 1979 intensief betrokken bij de jeugdclub de Springplank. In zijn beginjaren was hij leider van diverse jeugdgroepen. Willy was het eerste aanspreekpunt en de kampleider voor de jaarlijkse kampuitjes van de jeugdclub. In 1986 nam Willy het secretariaat van de stichting onder zijn hoede. Toen in 1989 het clubblad 'In de piste' gelanceerd werd was Hoezen vanaf het eerste moment redactielid. Zijn kennis en kunde werd alom gewaardeerd, hij werd in 1991 lid van het bestuur. Vanwege zijn werkzaamheden heeft hij deze functie slechts korte tijd kunnen bekleden. In 2001 keert hij terug in als secretaris in het bestuur. Naast al zijn drukke secretariaatswerkzaamheden wordt hij ook het eerste aanspreekpunt voor het beheer van het gebouw en de contactfunctionaris voor de huurders. Vanuit deze functie neemt Hoezen deel aan de werkgroep van het gemeentelijk accommodatiebeleid. Willy Hoezen wordt omschreven als een persoon met een duidelijke mening, die in staat is de juiste beslissingen te nemen. Een gedreven persoon die altijd met de Springplank bezig was. Zijn inzet is nog steeds merkbaar. Nadat hij in de zomer van 2016 afscheid heeft genomen werd merkbaar hoeveel tijd en energie Willy in de club gestoken heeft. Zijn werkzaamheden en taken zijn momenteel maar liefst verdeeld over vier bestuursleden.

Foto: Hoedemaekers Venray.