Myrthe Moorrrees speelt toch in bekerfinale

Venray | Ondanks haar rode kaart tegen SC Heerenveen speelt Myrthe Moorrees toch de bekerfinale tegen Ajax op vrijdag 2 juni in Den Haag.

"Ik vond het geel", verdedigde de Venrayse voetbalster zich na afloop van de halve finale op De Herdgang in Eindhoven. Moorrees ontkende niet de overtreding, zij trok aan het shirt van een Heerenveen-speelster die op weg ging richting het PSV-doel, maar meende dat het niet om een doorgebroken speelster ging.

Moorrees ging er vanuit de bekerfinale te moeten missen, maar begin deze week kreeg ze van de KNVB het bericht dat zij een duel is geschorst. Het eerste duel in de play-offs op vrijdag 21 april thuis tegen FC Twente. Moorrees was uiteraard gelukkig de bekerfinale te mogen spelen. Eerder speelde zij met VVV en FC Utrecht de eindstrijd. En verloor. "Drie keer is scheepsrecht", was ze al weer vol vertrouwen richting de eindstrijd in het Kyocera-stadion van ADO Den Haag.

Moorrees: "Een bekerfinale spelen is het mooiste dat er is. We zijn beslist niet kansloos tegen Ajax. het is een wedstrijd op zich. Hopelijk krijg ik deze keer wel een rode badjas in plaats van een witte."

Niek Versteegen gevierde man bij Achilles'29

Groesbeek | Niek Versteegen uit Ysselsteyn was maandagmiddag weer belangrijk voor Achilles'29.

De snelle aanvaller maakte voor de hekkensluiter in eerste divisie in de 60ste minuut de winnende treffer in het uitduel met FC Volendam, de nummer vijf op de ranglijst: 1-2. Versteegen was vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch ook al de gevierde man voor de Groesbeekse ploeg. In die wedstrijd scoorde hij met een bekeken inzet in blessuretijd de beslissende goal: 2-1. Het gat met FC Dordrecht is na de verrassende zege op Volendam nog maar drie punten (20 om 23), twee speelrondes geleden was het verschil nog negen punten.

FC Dordrecht, dat een veel beter doelsaldo heeft dan formatie van Niek Versteegen en aanvoerder Freek Thoone uit Leunen, komt komende vrijdag op bezoek op sportpark De Heikant in Groesbeek. Wint de hekkensluiter die degradatiekraker, dan is het 'Wonder van Groesbeek' met nog twee resterende duels voor de boeg wel heel dichtbij. " "Ja, het was natuurlijk een superweekend", zegt Niek Versteegen. "Vrijdag invallen en de winnende maken en maandag in de basis en weer de winnende maken. Het geloof dat we het nog gaan redden, is er zeker."

Hamburg Panthers niet in finale

Regensburg | Hamburg Panthers is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Duits zaalvoetbalkampioenschap.

In Regensburg verloor het team van de coaches Jos van Gerven uit Venray en Frank Brands uit Overloon na strafschoppen van het plaatselijke SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal. Na de reguliere speeltijd was het 5-5. De thuisploeg nam vervolgens de strafschoppen beter (5-4) en speelt nu de finale om de Duitse titel. In de eerste helft nam Hamburg Panthers een 4-2 voorsprong. "We hadden vervolgens kansen genoeg om het duel te beslissen, maar verzuimden het karwei af te maken", aldus een teleurgestelde Jos van Gerven na afloop. "Regensburg kwam in de laatste minuten terug toen het met een vliegende keeper ging spelen. Gedurende de wedstrijd waren wij de betere ploeg, maar zij uiteindelijk de effectievere. Een sterk team met zeven Braziliaanse spelers." De nederlaag betekent voorlopig dat het werk in Duitsland er voor Van Gerven en Brands op zit. "Hamburg speelt nu geen Uefa-cup en start het seizoen gewoon in de Liga noord. We zullen zien wat de toekomst nog brengt, maar voorlopig is het Duitse avontuur voor ons ten einde."

Koploper te sterk voor Jumpers'76

Maastricht Knights-Jumpers'76 64-60 (34-31). Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (24 punten) en Thomas Ewalts (11).

Maastricht | Jumpers'76 ging vrijdagavond in Maastricht onderuit. De basketballers uit Venray verloren in een aantrekkelijk en sportief duel van kampioen Maastricht Knights. De wedstrijd tussen beide eersteklassers eindigde in een 64-60 zege voor de thuisploeg, die halverwege met drie punten voorsprong leidde: 34-31. Jumpers'76, zonder een rij vaste basisspelers en aangevuld met Denny Janssen en Ralf Claessens van heren 2, ging uitstekend van start. Jorik Wulterkens, met 26 jaar de senior in de groep, opende de score. Na een 12-12 tussenstand sloot Jumpers'76 door Thomas Ewalts en Peter Hoeijmakers het eerste kwart af met een voorsprong: 16-23. In het tweede kwart bleef de thuisploeg moeite hebben met het lage tempo en de zone-defense van Jumpers'76. Pas in de slotfase wist de thuisploeg met vier driepunters de rust met een voorsprong in te gaan: 34-31.

In het derde kwart begon langzaam de vermoeidheid toe te slaan bij de gasten. Peter Hoeijmakers zorgde er met dertien punten voor dat de achterstand beperkt bleef tot zeven punten: 53-46. Debutant Denny Janssen scoorde in de beginfase van het vierde kwart twee driepunters, waarna de gasten in de laatste minuut terugkwamen tot twee punten. Na een time-out bepaalde de thuisploeg met een laatste treffer op 64-60.