Steun!

Dinsdag was ik samen met mijn partner-in-crime en collega-leerkracht Thijs Roovers in de Tweede Kamer. Nog geen twee maanden geleden begonnen we samen op initiatief van collega Paul de Brouwer uit Arnhem de Facebookgroep 'PO in actie'. Twee doelen stelden we op: Een eerlijk salaris en minder werkdruk voor leerkrachten in het primair onderwijs.

Gesteund door 37500 leden kregen we het voor elkaar om een unieke coalitie te smeden waarin alle sociale partners één onderwijsvuist maakten, werkgevers én werknemers. Toen zeiden we al dat het gezamenlijke manifest geen sluitstuk was, maar een nieuw begin. Een begin in de strijd om onze doelen op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen en te houden. Ook allerlei nationale media pikken onze strijd op. Het AD, De Volkskrant, NPO Radio 1 en 2, BNR Nieuwsradio, een hele rits aan regionale media-aandacht, aan tafel bij Pauw en afgelopen zaterdag een passievol hart onder de onderwijsriem in De Kwis van Joep van Deudekom. Zijn boodschap "Houd nou eens voet bij stuk" is luid en duidelijk doorgeklonken. Dat komt wel goed.

In 7 weken tijd stormen we als een olifant door de onderwijsporseleinkast. Het enige dat nog ontbreekt is daadwerkelijk resultaat, daarvoor is het op te stellen regeerakkoord het nieuwe ijkpunt. Ondertussen kunnen we alle steun gebruiken die er te verzinnen is, vooral van ouders die zich ook zorgen maken. Over de toekomst van het primair onderwijs, de toekomst van het mooiste vak van de wereld, maar vooral over de toekomst van een hele generatie schoolgaande kinderen.